Hotel ramt af lavine: - Vi er i chok

Politiet søger stadig efter personer, der kan være kommet til skade i lavineulykken

Hotellet er i gang med at blive gravet fri, efter lavinen ramte fredag morgen. Foto: Ritzau Scanpix
Hotellet er i gang med at blive gravet fri, efter lavinen ramte fredag morgen. Foto: Ritzau Scanpix

Et hotel i den schweiziske bjergby Schwägalp er  torsdag aften blevet ramt af en voldsom lavine.

De schweiziske myndigheder melder, at man har fundet tre kvæstede personer i snemasserne ved Hotel Säntis, mens ingen indtil videre er meldt savnet eller omkommet.

Fire dræbt i voldsom ulykke: Ingen overlever sådan en lavine

Politi og redningsmandskab søger fortsat efter folk i snedyngerne fredag formiddag. Sneen er væltet ned over Alperne i den seneste uge, hvor flere skisportssteder som Schwägalp har fået flere meter af den hvide nedbør.

Der er meldinger om flere end ti personer, som har mistet livet på grund af laviner i de østrigske og schweiziske alper.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Her ses en bil, der er blevet offer for lavinen. Foto. Ritzau Scanpix
Her ses en bil, der er blevet offer for lavinen. Foto. Ritzau Scanpix

Lavinen trængte gennem ruderne
Torsdag aften sad flere gæster i hotellets restaurant og spiste, da lavinen ramte med fuld kraft. Ifølge øjenvidneberetninger smadrede lavinen gennem vinduerne og røg direkte ind i restauranten, hvor både stole og borde blev slynget omkuld.

Det schweiziske medie 20minuten har talt med nogle af de skræmte gæster, der forklarer, hvad der skete, da lavinen ramte.

- Vi sad ved hotellets restaurant, da sneen pludselig kom gennem lokalet. Det var heldigt, at ingen sad i området ved vinduet, men det var stadig ubehageligt. Vi er i chok, siger en hotelgæst til mediet 20minuten.

Alle hotellets gæster blevet bedt om at forlade hotellet. Nogle af dem er nu på vej længere ned i dalen med postbiler, der transporterer de skræmte hotelgæster. Fredag ​formiddag er der dog stadig 30 af hotellets gæster og 11 medarbejdere i Schwägalp. Ifølge oplysninger fra 20minuten vil andre gæster snart blive evakueret med postbus fra bjergbyen.

Under lavinen blev en postbil skubbet mod en elmast af snemasserne. Der er indtil videre kun tale om mindre skader hos de tre tilskadekomne, men politiet frygter, at der kan være andre fanget i lavinen.

Leder fortsat efter folk
Politiet vil stadig fortsætte eftersøgningen, så længe lavine-situationen og vejrforholdene tillader det, fortæller Anton Sonderegger fra det lokale politi:

- Vi kan nu gå videre med at rydde sneen, så vi kan udfører vores eftersøgningsarbejde, men vi har heldigvis ikke meldinger om, at der skulle være nogen savnede.

- En så voldsom lavine rammer kun en gang hvert hundrede år, siger han efterfølgnende.

Hele byen vil blive evakueret af frygt for nye laviner i området. De tre personer, der har pådraget sig skader under ulykken, er alle udskrevet fra det lokale hospital.

To skiløbere er dræbt i laviner efter tungt snefald i Østrig

'Mirakeldreng' overlever lavine: Begravet i 40 minutter

Vintervejr tager livet af 13 personer i Europa