Hotelkæde går konkurs: Ejerkreds overtager i Aalborg

First Hotels er fortid i Danmark, efter det norske moderselskab har indgivet en konkursbegæring. Aalborg-filialet overtages af ejerne af Slotshotellet

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

Hotel-kæden First Hotels må dreje nøglen om i Danmark. Det skriver EjendomsWatch.

Kædens tre hoteller i Odense og København lukker ned som konsekvens af, at den norske Maribel-koncern i sidste uge blev begæret konkurs.

Selvom kæden havde afvist, at den danske del af deres virksomhed også skulle lade livet af den grund, annoncerede kuratoren Per Astrup Madsen ikke desto mindre, at fallitten var en realitet. 

Ifølge meddelelsen gik Sø- og Handelsretten allerede i gang med at behandle konkursen tirsdag, skriver EjendomsWatch.

Ejerkreds overtager i Aalborg - samme medlemsfordele
I Aalborg overtager ejerkredsen driften af hotellet, som fremover vil gå under navnet 'Slotshotellet', der også var navnet på ejendommen inden.

Bestyrelsesformand for Slotshotellet, Carsten Tilm, forklarer, at man var forberedt på scenariet, efter First Hotels de sidste uger fik vanskeligeheder med at betale husleje.

Det til trods for, at First Hotels Slotshotellet havde så mange gæster, at de ikke kunne rumme flere.

Han peger på, at First Hotels havde store økonomiske efterslæb i resten af Skandinavien, hvor de havde langt flere hoteller.

- Det har været mærkeligt at have en operatør, som ikke har kunnet betale husleje, alt imens vores hotel her har haft fulde huse hele ugen. Men Aalborg var jo bare en lille del af deres samlede regnskab, siger han til Ekstra Bladet.

- Vi overtager driften nu, som vi synes ser rigtig interessant ud. Det er gået overvældende godt, især her efter corona-genåbningen, så vi er meget optimistiske.

Han lover også, at tidligere 'First Members' hos den nu hedengangne hotelkæde får samme medlemsfordele på Slotshotellet fremover.

73 kommentarer
Vis kommentarer