Hoteller: På tide at politikere skrider ind over for Airbnb

Hotelbranchen byder Airbnb velkommen, men konkurrencen om turisters overnatninger skal ske på lige vilkår

Følg Samfund

I København kan et loft over antallet af dage, man må leje sin bolig ud via portalen Airbnb, blive virkelighed. På rådhuset er der blandt politikerne opbakning til skærpede regler.

Samme støtte lyder fra hotellernes brancheorganisation, Horesta.

- Det er rigtig godt og i den grad på tide, at man fra politisk hold tager hånd om det her. Vi har længe kaldt på, at man også på Christiansborg skulle begynde at kigge på regulering, siger Kirsten Munch Andersen, politisk direktør i Horesta.

Hun peger på, at kommunens initiativ er et resultat af, at det ikke er blevet til mere end snak om skrappere krav til Airbnb blandt landspolitikerne.

Udlejningsportalen Airbnb er blevet en stor spiller i dansk turisme. Særligt i København lejer turister sig ind i private hjem i stedet for at have base på et hotel.

Sidste år stod Airbnb for tre millioner overnatninger på landsplan. Det er en eksplosiv stigning, og derfor er behovet for regler kun blevet større, mener Horesta.

- Udviklingen går rivende hurtigt. Det kalder på, at politikerne retter sig op i stolen og får kigget på, hvad det både gør ved boligmarkedet og erhvervet, siger Kirsten Munch Andersen.

Hun understreger, at man i branchen hele tiden har budt Airbnb velkommen, fordi det skaber konkurrence og holder hotellerne til ilden. Det skal dog ske på lige vilkår.

- Vi skal have en tydelig skillelinje mellem privat og professionel udlejning. Det kan være, at det bliver betragtet som erhverv at udleje mere en én bolig, eller at der kommer et loft over antallet af overnatninger.

- Det er for eksempel oplagt at få sikret indberetning til Skat, siger Kirsten Munch Andersen.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.