Hovedstadens mange trafikselskaber skal blive til et

Regeringen vil samle de selskaber, der står for offentlig trafik i hovedstaden, til et samlet selskab

Regeringen vil slå de offentlige trafikselskaber i hovedstadsområdet sammen til et selskab, der skal hedde HOT, Hovedstadens Offentlige Transport.

Det skriver Politiken.

- (Det skal, red.) sikre bedre fremkommelighed og mere smidighed, uanset om man vælger den ene, anden eller tredje transportform.

- Og så er det også naturligt med én organisation. Skulle vi starte forfra, ville vi jo lave ét selskab i stedet for forskellige selskaber, der har hver sin historiske baggrund, siger transportminister Ole Birk Olesen (LA) til Politiken.

Planen er at nedlægge blandt andet Metroselskabet og Movia for at samle styringen over for de rejsende.

Politiken har interviewet professor i transportøkonomi ved Københavns Universitet Mogens Fosgerau, der ser fin logik i at samle de forskellige selskaber.

Ifølge professoren bliver der brugt megen tid og energi på at fordele de penge, der bliver tilført området. Der er problemer for de rejsende, når det kommer til, hvordan man kommer i kontakt med det rigtige selskab.

- Har du for eksempel prøvet at komme i kontakt med rejsekortet? Der er mange ting, der i dag ikke er godt samordnet, siger Mogens Fosgerau.

Udspillet om HOT kommer som følge af regeringens plan om at nedlægge regionerne, som i dag spiller en rolle i organiseringen af den kollektive trafik.

Når de er væk, skal det nye HOT være et samarbejde mellem staten og hovedstadsområdets 34 kommuner med syv pladser i bestyrelsen til kommunerne og fire til staten.

Ifølge Politiken har eksperter længe peget på, at det vil give bedre mening at samle selskaberne. Forslaget var allerede på bordet for fem år siden i forbindelse med Trængselskommissionen.

- Det er jo dejligt, når nogen lytter til, hvad man siger. Men dengang kunne jeg ikke komme igennem med det over for ministeriet, siger lektor emeritus Per Homann Jespersen, trafikforsker og medlem af kommissionen, til Politiken.

0 kommentarer
Vis kommentarer