Hun grinede i biografen: Så blev hun smidt ud

Den 25-årige kvinde fik ødelagt sin fødselsdag, da hun blev smidt ud af en biograf, mens flere blandt publikum klappede

Den 25-årige Tamsin fik ødelagt sin fødselsdag, da hun blev smidt ud af biografen. (Foto: Privatfoto)
Den 25-årige Tamsin fik ødelagt sin fødselsdag, da hun blev smidt ud af biografen. (Foto: Privatfoto)

Den 25-årige Tamsin Parker fra London havde glædet sig utrolig meget, da hun for fire dage siden skulle fejre sin 25 års fødselsdag med en tur i biografen sammen med sine to veninder. Den lille gruppe på tre personer tog ind for at se Tamsin Parker s yndlilngsfilm 'Den Gode, Den Onde og Den Grusomme' af filminstruktøren Sergio Leone, men biograf-besøget udviklede sig til et mareridt for den 25-årige Tamsin Parker.

Det startede godt, men endte både ondt og grusomt. Tamsin Parker blev nemlig midt under filmen smidt ud af biografen af en biografkontrollør, fordi andre blandt publikum havde klaget over, at hun grinede for højt.

Men nu er hendes mor Lydia Parker blevet rasende og har klaget til Det Britiske Filminstitut, hvor hun har gjort opmærksom på, at hendes datter Tamsin Parker er diagnosticeret med Aspergers syndrom.

Det skriver flere medier, heriblandt den britiske avis The Guardian.

Min datter blev ydmyget
- Min datter blev ydmyget, og oplevelsen ødelagde fuldstændigt hendes fødselsdag. Og der var flere blandt publikum, der klappede, da min datter blev smidt ud af biografen, fortæller Lydia Parker og tilføjer:

- Min datter forklarede, at hun var autist, og en mand sagde: 'Okay, du er retarderet'.

- Og der var også en anden mand, der kaldte min datter for en kælling. Han blev dog også smidt ud af biografen, men først efter min datter var blevet smidt ud.

Den 25-årige Tamsin Parker, der arbejder som kunstner og animator, ringede fuldstændig knust til sin mor efter det forfærdelige biografbesøg. Lydia Parker hentede derfor sin datter ved biografen i London.

- Hun græd hele tiden og var ekstremt bange, forklarer Lydia Parker.

En anden biografgænger Lloyd Shepherd, der var vidne til episoden, fortæller følgende til The Guardian:

- Hun havde grinet ganske højt, men på de tidspunkter i filmen, hvor det er meningen, at det skal være sjovt. Der var nogle, der klagede over hendes høje grin, og så blev hun smidt ud. Hun var meget ked af det og råbte: 'Undskyld, men jeg har Asperger', forklarer Lloyd Shepherd og tilføjer, at flere klappede, da Tamsin Parker blev smidt ud af biografen. Men der var også mange, der forlod biografen i sympati med Tamsin Parker.

Filminstituttet siger undskyld
Det Britiske Filminstitut har offentliggjort en udtalelse, hvor de undskylder og fortæller, at biografkontrolløren tog fejl i en kompliceret og svær situation.

- Vi tager sagen alvorligt. Vi er nødt til at blive bedre til at tage hensyn til alle vores besøgende. Og vi er i gang med at udforme nogle bestemmelser omkring uddannelse af personale, så vi kan gøre det bedre i fremtiden.

86 kommentarer
Vis kommentarer