Hund død i glohed bil mens ejerne var i Ikea

Skræmmende optagelser viser hunden Fidji, som blev efterladt i en brandvarm bil i fire timer. Hunden døde efterfølgende af indre blødninger.

En Youtube-video, der lige nu florerer på de sociale medier, viser angiveligt det øjeblik, hvor en hund bliver fundet døende i en brandvarm bil, mens ejerne er gået ind for at shoppe i Ikea.

Videoens ægthed er endnu ikke blevet bekræftet, men historien lyder ifølge flere medier, at der er tale om en 14 måneder gammel boxer ved navn Fidji, som i optagelserne ses hive desperat hive efter vejret i sin sidste kamp for livet.

En politimand smadrer ruden for at redde den stærkt ophedede hund, og hælder en flaske vand ud over dens krop for derefter at hjælpe den ud af bilen.

Her er hunden, som Michael Hammons reddede fra den ophedede bil. (Foto: Twitter) Samfund Krigsveteran arresteret for at redde ophedet hund

Men Fidjis liv stod angiveligt ikke til at redde efter at have været efterladt i den varme bil i fire timer. Han døde senere samme dag af indre blødninger, på trods af timelange operationer, hvor dyrlæger forsøgte at redde hans liv.

Ifølge videobeskrivelsen på Youtube tilhørte Fidji en fransk familie, som var på vej til bryllup i Spanien. De var stoppet ved en Ikea-forretning for at købe en bryllupsgave, og var altså blevet væk fra deres medbragte kæledyr i flere timer.

Den 33-årige far brød grædende sammen under retsmødet. (Foto:AP) Krimi Lille søn døde i glohed bil: Far sendte lumre SMS-beskeder

Ifølge Dyrenes Beskyttelse sker det hver sommer, at hunde dør, fordi de er blevet efterladt i en varm bil. Ejeren har måske ikke troet, at der var en risiko forbundet med at efterlade hunden i bilen, hvis den er parkeret i skyggen. Men selv, hvis man kun er væk i kort tid, kan temperaturen i en bil lynhurtigt stige til 80-90 grader, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.

Bliver det nødvendigt at efterlade et dyr i bilen, er det vigtigt at stille frisk vand og åbne mindst to vinduer på klem, så der bliver gennemtræk.

- Det bedste vil altid være at lade hunden blive hjemme i et svalt rum og med masser af vand, siger Jens Jokumsen, projektleder for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse. Han understreger, at hvis man glemmer de forholdsregler, overtræder man dyreværnsloven, og det er strafbart.