Hund efterladt på togstation med kuffert

'Det er en ondskabsfuld hændelse', lyder det fra dyreværnsorganisationen SPCA i Skotland

Kai var bundet til et rækværk udenfor stationen (Foto: SPCA)
Kai var bundet til et rækværk udenfor stationen (Foto: SPCA)

Det er hørt før, at et kæledyr er blevet efterladt i en skraldespand eller papkasse, fordi ejeren ikke ville have dyret mere.

For hunden Kai blev afskeden med ejeren dog noget anderledes og mystisk, skriver den skotske dyreværnsorganisation SPCA.

Fredag blev blandingsrace-hunden Kai efterladt på en togstation i byen Ayr, der ligger i det sydvestlige Skotland.

Kai var bundet til et rækværk udenfor stationen sammen med en kuffert, som var fyldt med hundens ejendele. Heriblandt en pude, legetøj, en madskål og noget hundefoder.

- Uanset det faktum, at Kai var efterladt med sine ting, var det stadig en ondskabsfuld hændelse, og vi er ivrige efter at finde den ansvarlige, siger dyreværnsinspektør Stewart Taylor i pressemeddelelsen.

Hunden er chippet, og på den måde fandt politiet frem til den registrerede ejer. Det viste sig, at vedkommende havde solgt Kai på nettet i 2013 og ikke kendte adressen på den nye ejer.

- Denne sag markerer de potentielle konsekvenser ved at sælge et dyr på nettet, fordi det ofte leder til, at folk impulsivt køber et dyr, som de ikke ved særligt meget om, siger dyreværnsinspektør Stewart Taylor.

Organisationen passer på Kai, indtil han får et nyt hjem. I Skotland er straffen for at efterlade et dyr, at man ikke må holde dyr igen i en bestemt periode - i visse tilfælde resten af livet.

0 kommentarer
Vis kommentarer