Hund lemlæstet og dræbt: Nu er dommen faldet

Retten i Næstved har tirsdag idømt en mand psykiatrisk behandling for at dræbe og lemlæste en hund

Det var dette syn, der mødte Joan Olsen, da hun åbnede en taske, hun fandt, da hun var ude og lufte sin hund i Korsør tilbage i december 2016. Foto: Privatfoto
Det var dette syn, der mødte Joan Olsen, da hun åbnede en taske, hun fandt, da hun var ude og lufte sin hund i Korsør tilbage i december 2016. Foto: Privatfoto

Det koster en 37-årig mand fra Korsør en psykiatrisk behandlingsdom af maksimalt fem års varighed samt tre års frakendelse af retten til at have med dyr at gøre, efter at han mishandlede en hund, inden han dræbte den.

Ifølge anklageren havde den anklagede gjort sig skyldig i at have pint og plaget sin kærestes lille hanhund med ståltråd og kogende vand tilbage i december 2016, inden han slog den ihjel med slag i hovedet.

En mentalundersøgelse viste, at den 37-årige er normalt begavet, men han er ikke egnet til almindelig straf. Han blev tildelt førtidspension som 21-årig, ligesom han er tidligere stofmisbruger.

Selv nægter han sig skyldig i mishandlingen og drabet på hunden. Han forklarer, at han er offer for en hævn fra en kriminel bekendt.

- Jeg havde også tidligere opbevaret ulovlige ting for ham, der har slået hunden ihjel. Kun et par dage efter, at han havde hentet dem, blev han anholdt af politiet og fik efterfølgende to års fængsel.

Artiklen fortsætter under billedet...

En efterladt rygsæk gemte på en lille hund, som lå lemlæstet og død med bare pletter og løs pels over det hele. Foto: Privatfoto
En efterladt rygsæk gemte på en lille hund, som lå lemlæstet og død med bare pletter og løs pels over det hele. Foto: Privatfoto
 

- Han tror derfor, at det er mig, der har sladret, forklarede den 37-årige.

Her ligger Topper og hygger sig, mens den gravide hunkat stadig var i live. Foto: Privat 112 Topper likvideret: Marianne frygter bestialsk kattemorder

Den 37-årige fortalte derefter, at han havde været i kontakt med den skyldige i hundedrabet for at spørge til mishandlingen.

- Så kan du lære det, sagde han til mig.

Alligevel ville han ikke oplyse navnet på personen, som havde mishandlet hunden og slået den ihjel.

- For så ender jeg maltrakteret ude i skoven, og det har jeg ikke lyst til, lød svaret fra den 37-årige til Sjællandske.

Ifølge den nu dømte 37-årige var aflivningen af hunden aftalt med kæresten, der dog troede, den ville blive aflivet hos dyrlægen.

De er stadig kærester den dag i dag, og hans forsvarer, Jens Otto Johansen, fandt sin klients forklaringer så troværdige og appellerede derfor om frifindelse til domsmandsretten.

Det var et anonymt brev, der førte politiet frem til den 37-årige, hvilket, ifølge hans forsvarer, bidrager til sin klients forklaring om, at der er tale om et hævnmotiv. Han kritiserede af samme årsag politiet for ikke at have undersøgt brevet for dna-spor.

En 16-årig er blandt andet dømt for at mishandle en kat til døde. Foto: Niels Hougaard 112 Mishandlede kattekilling til døde med strømpistol: Nu er 16-årig fra Give dømt

- Min klient er jo normalt begavet, så hvis det virkelig var ham, der havde slået hunden ihjel, så ville han da ikke have anbragt den nær sin bopæl, men i stedet have gravet den ned ellers smidt den i Storebælt, sagde Jens Otto Johansen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Det var denne pose Joan fandt på sin gåtur med sin hun tilbage i december 2016. Foto: Privatfoto
Det var denne pose Joan fandt på sin gåtur med sin hun tilbage i december 2016. Foto: Privatfoto
 

Det overbeviste dog ikke dommeren i sagen, der ikke fandt den 37-åriges forklaring troværdig, fordi han ikke ville nævne navnet på den person, der så havde slået hunden ihjel.

Det var Joan Olsen der tilbage i december 2016 fandt den mishandlede og dræbte hund, og hun er glad for, at der nu er faldet dom i sagen.

- Folk, der mishandler deres dyr, burde blive udstillet offentligt, så de på den måde får svært ved at få et dyr igen. Det burde de ikke kunne, sagde hun til Ekstra Bladet dengang.

Efter dommen var faldet, var det en tydelig lettet Joan Olsen, der udtalte sig til Sjællandske.

- Jeg er lettet over, at han er dømt for det. Jeg tror ikke på hans forklaring om, at en anden har gjort det.

49 kommentarer
Vis kommentarer