Hund med brækket ben ledte dyrlæge til sin vigtigste hemmelighed

En greyhound-hund fra Spanien med brækket ben førte dyrlæge tre kilometer til en forladt gammel bil, hvor den netop havde født 10 hvalpe

Her fører greyhound-hunden Vera dyrlægen direkte til den forladte gamle bil, hvor den fornylig havde født 10 hvalpe. (Foto: Caters)
Her fører greyhound-hunden Vera dyrlægen direkte til den forladte gamle bil, hvor den fornylig havde født 10 hvalpe. (Foto: Caters)

Mødre vil som regel gå igennem ild og vand for at redde deres børn. Det samme gælder for en hunhund fra Spanien af arten greyhound, der var fundet dybt såret med et brækket ben på en markedsplads i byen Vera i det sydlige Spanien og efterfølgende bragt ind på en dyre-klinik af psykologen Lianne Powell, der havde fundet den herreløse hund.

På dyre-klinikken blev hunden behandlet for sit brækkede ben, men dyrlægen Ellen Sobry bemærkede, at hunhunden producerede mælk og derfor måtte have født et kuld hvalpe mellem fem og syv dage tidligere. Det skriver den britiske avis Daily Mail.

Hunden blev efter behandlingen lettere urolig, og både dyrlægen Ellen Sobry og psykologen Lianne Powell  satte hunden i snor og gik tilbage til markedspladsen. Men her blev de overraskede over, at hunden ville gå videre. På mirakuløs vis førte den haltende hund så de to kvinder ud på en tre kilometer tur direkte hen til en forladt gammel bil, hvor man fandt hele 10 hvalpe, som greyhound-hunden havde født for nylig.

Dyrlægen Ellen Sobry fortæller følgende om oplevelsen:

- Hunden førte os direkte til sine hvalpe. Jeg kunne ikke tro på, hvad jeg så. Den hund kendte os ikke. Vi havde kun lige mødt hunden for godt en time siden. Det var helt utroligt, hvordan hunden alligevel valgte at stole på os og føre os hen til dens hvalpe, så vi kunne hjælpe dem.

Alle hundene har det i dag godt
Og psykologen Lianne Powell tilføjer:

-Selvfølgelig tænkte vi over, om hunden havde hvalpe, og de kunne langsomt sulte ihjel, hvis vi ikke fandt dem. Greyhound-hunden førte os gennem gyder og stræder og over marker og mudrede stier. Og til sidst gik den hen ad en mudret vej og førte os under en tyk hæk og hen til et forladt hus, hvor den førte os over til en forladt gammel bil. Og her lå samtlige 10 hvalpe på bagsædet i bilen, siger Lianne Powell.

De to kvinder døbte hurtigt hunden Vera efter den spanske by, hvor den blev fundet. Og både Vera og de 10 hvalpe har det nu alle godt.
 

1 af 2 Hunden Vera var lykkelig, da den endelig blev genforenet med sine 10 sultne hvalpe, der selvfølgelig hurtigt bappede Veras mælk i sig. (Foto: Caters)
2 af 2 Her fører greyhound-hunden Vera dyrlægen direkte til den forladte gamle bil, hvor den fornylig havde født 10 hvalpe. (Foto: Caters)
30 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere