Hunde blev efterladt i lejlighed: Her er politiets forklaring

Fire hunde blev angiveligt efterladt for sig selv i en lejlighed, da ejerne blev anholdt. Nu er politiet kommet med en beklagelse

Nordsjællands Politi beklager, at fire hunde ved en fejl ikke blev anbragt på internat med det samme. (Arkivfoto: POLFOTO)
Nordsjællands Politi beklager, at fire hunde ved en fejl ikke blev anbragt på internat med det samme. (Arkivfoto: POLFOTO)

Søndag og mandag har der været stor forargelse på sociale medier over, at en gruppe af fire hunde angiveligt har været efterladt for sig selv i en lejlighed, efter at ejeren blev anholdt af politiet.

Balladen startede på Facebook, hvor John Stubtoft Nielsen, der er områdeformand i Dyrenes Beskyttelse i Furesø hævdede, at fire hunde havde været efterladt for sig selv uden mad og drikke i 50 timer, og at politiet undlod at gøre noget ved situationen.

Siden har hundredevis af brugere delt opslaget, og i kommentarerne har folk langet hårdt ud efter politiet for deres håndtering af sagen.

Man kan ikke give sine hunde mad og drikke, når man sidder i fængsel. men skal politiet spørge alle anholdte, om de har dyr, der trænger til pasning? (Arkivfoto: Colourbox) nationen Politiet fængsler hundeejer: Fire hunde uden mad i 50 timer

Sagen har fyldt så meget, at Nordsjællands Politi nu selv har besluttet sig for at give deres forklaring om hændelsesforløbet til deres følgere på Facebook.

De indleder blandt andet beskeden med at skrive, at dele af historien er usand, mens dele desværre er sandt.

De forklarer, at de torsdag aften anholdt to personer, hvorefter boligen blev ransaget. Her stødte de på fire hunde, og efter aftale med ejerne fik hundene fyldt deres mad- og vandskåle godt op, så de kunne klare sig selv indtil ejerne eller nogle bekendte ville kunne passe hundene.

Ejere fængslet - hunde forsømt
Fredag formiddag blev ejerne så varetægtsfængslet, og her erkender politiet at have lavet en fejl, ved at de ikke kontaktede ejernes bekendte eller det lokale dyreinternat, som så kunne afhente hundene.

Først lørdag aften, altså to døgn efter anholdelsen, fik politiet med hjælp fra dyreinternatet hentet tre af de fire hunde. Den sidste hund var så aggressiv, at det ikke var muligt at få den med, og den har i stedet fået fyldt mad- og vandskålen dagligt, indtil den mandag blev afhentet og anbragt i dyreinternat ligesom de øvrige hunde.

Slutteligt beklager politiet, hvad der er sket.

- Vi er kede af det, der skete, og vi vil tage ved lære af det, så noget lignende ikke sker igen. Mange i politiet arbejder med hunde, og vi er helt på det rene med, at hunde ikke fortjener sådan en behandling. Hundene kunne jo ikke gøre for, at deres ejere blev anholdt, slutter Nordsjællands Politi beskeden.

De afkræfter samtidig i en kommentar, at der skulle være en hund, der var afgået ved døden i forbindelse med sagen.

15 kommentarer
Vis kommentarer