Hundeejere: Hunde skal ikke være i snor

Hundejere mener, at det er frygteligt synd for hundene, hvis de ikke længere må løbe løs i slotspark

René Rübenach har tænkt sig at være rebelsk og fortsat lufte sine hunde uden snor i Bernstorffsparken
René Rübenach har tænkt sig at være rebelsk og fortsat lufte sine hunde uden snor i Bernstorffsparken

Nye regler for hunde i den nordsjællandske slotspark Bernstorffsparken i Gentofte har fået en borgmester og hundevenner til at indsamle protestunderskrifter, fordi hunde i fremtiden kun må lege uden snor i 80 pct. af parken mod tidligere 96 procent.

I første omgang regner Slots- og Kulturstyrelsen med at bruge skilte til at markere, hvor hundene skal i snor. Men skrappere midler kan komme på tale.

- Man kan starte pædagogisk med skilte og på den måde opnå en vis selvjustits, men man kan måske senere bruge hegn, selvom vi helst vil undgå at sætte hegn op, siger Niels Mellergaard, slotshavechef i Slot- og Kulturstyrelsen.

Ekstra Bladet har talt med flere hundeejere, som alle mener, at det er en dum beslutning at indskrænke hundenes frihed.

René Rübenach, 51 år. Har hundene Winston og Montgomery

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

- Jeg synes, det er en dårlig idé at indskrænke området. Jeg oplever sjældent tumult mellem hundene, så jeg har bestemt tænkt mig at være rebelsk og fortsætte med at lufte mine hunde uden snor. Problemet er jo, at vi ikke aner, hvor stopklodsen er i alt det her. Styrelsen vil jo blive ved med at indskrænke de områder, hvor hundene må løbe rundt.

Ejgil Rasmussen, 53 år. Har hunden Freja

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

- Det er pisseirriterende. Bernstorffsparken er stort set det eneste sted i København, hvor min hund må løbe rundt. Jeg synes, at styrelsens argumenter er latterlige, for der er jo allerede mange steder i parken, hvor hunde skal være i snor, så folk kan færdes frit.

Inge Hannibal, 64 år. Har hundene Simba og Lucky

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

- Jeg synes, det er frygteligt synd for hundene, hvis de ikke må løbe løs, for på den måde lærer de at være sociale blandt andre hunde. Jeg kan slet ikke forstå styrelsens beslutning, men jeg har da tænkt mig at overholde reglerne.

Malthe Johansen, 19 år. Har hunden Sammie

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

- Det er en dum beslutning. De kan i teorien forbyde det i hele området, men for os kommer det ikke til at ændre noget. Vores hund skal ikke luftes i snor.

203 kommentarer
Vis kommentarer