Hunden går med solbriller for ikke at dø: Se her hvorfor

Den hvide albino-hund Sherlock kan ikke tåle sollys - derfor er den ofte iført solbriller og bliver smurt ind i speciel sol-creme for hunde

Den 10 måneder gamle hund Sherlock er nødt til at få med solbriller, fordi den lider af albinisme og derfor har stor risiko for at udvikle hudkræft. (Video: Caters)

Den charmerende hvide Schnauzer-hund Sherlock skal dagligt holde sig så meget væk fra den varme sol i Australien som muligt. Hunden Sherlock lider nemlig af den sjældne sygdom hunde-albinisme, der betyder, at den har høj risiko for at blive alvorlig solbrændt samt udvikle hudkræft, som den kan dø af.

Albinisme er en medfødt genetisk defekt, der medfører mangel på det såkaldte beskyttende melanin pigment i øjne, hud og hår. Derfor er det nødvendigt, at Sherlock bliver beskyttet mod de farlige solstråler ved hjælp af en speciel solcreme, og hunden med den hvide pels benytter selvfølgelig også solbriller, hver gang den skal udendørs og kan udsættes for solstråler.

Det skriver flere medier heriblandt Yahoo, Metro og Caters.

Blev efterladt af sine ejere
Hunde, der lider af albinisme får ofte følgesygdomme som nedsat syn og problemer med hørelsen. Men bortset fra sit ganske 'hvide' udseende, har den kun 10 måneder gamle Sherlock ingen problemer af den art. Han er en sund og frisk lille hund, der dog blev efterladt af sine ejere, da han var nyfødt. Sherlock blev efterfølgende placeret i midlertidig pleje hos hunde-elskeren Netta McKay, der har taget sig af efterladte hunde gennem de sidste 10 år.

Sherlock har fået model-kontrakt
Den midlertidige pleje hos Netta McKay blev dog hurtigt udskiftet med en permanent adoptation. Netta forelskede sig nemlig pladask i den lille Sherlock, som hun mener passer perfekt til hendes familie.

- Jeg havde overhovedet ingen intentioner om at beholde Sherlock. Men jeg blev straks forelsket i ham. Der var noget helt særligt over lille Sherlock. Han er afslappet og har en utrolig morsom personlighed, fortæller Netta om Sherlock, der også på de sociale medier er blevet lidt af en stjerne, fordi han ofte er blevet fotograferet iført sine solbriller.

Sherlock har også fået en model-kontrakt med kæledyrs-bureauet Animal Magic i Melbourne. Og i fremtiden kan Sherlock meget nemt blive endnu mere berømt, end han er nu.

Netta McKay fik i starten Sherlock i midlertidig pleje. Men nu  har hun adopteret ham permanent. (Foto: Caters)
Netta McKay fik i starten Sherlock i midlertidig pleje. Men nu har hun adopteret ham permanent. (Foto: Caters)
 

 

 

 

1 af 2 Netta McKay fik i starten Sherlock i midlertidig pleje. Men nu har hun adopteret ham permanent. (Foto: Caters)
2 af 2 Den 10 måneder gamle hund Sherlock er nødt til at få med solbriller, fordi den lider af albinisme og derfor har stor risiko for at udvikle hudkræft. (Foto: Caters)
9 kommentarer
Vis kommentarer