Hunden Kaizer død efter nabostrid: Hørte tre plaf og fandt den på dørtærskel

Alexander Altofte mistede tirsdag aften sin fire-årige labrador Kaizer, som var sprunget ind i naboens have

Alexander Altofte mistede tirsdag aften hunden Kaizer (tv.). Den blev skudt og døde efter et besøg i naboens have. Foto: Privat
Alexander Altofte mistede tirsdag aften hunden Kaizer (tv.). Den blev skudt og døde efter et besøg i naboens have. Foto: Privat

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Den fire-årige blandingshund Kaizer er ikke mere.

Den blev tirsdag aften aflivet af dyrlæge Carsten Mortensen fra Ølstykke Dyreklinik.

Det skete en lille halv time efter, at Kaizer var blevet dødeligt såret af skud fra et haglgevær eller luftbøsse. Skud, som formentlig blev afgivet i naboens have i villakvarteret i landsbyen Store Rørbæk mellem Frederiksund og Ølstykke.

Kaizer var efter skuddene ifølge sin ejer, Alexander Altofte, blevet lagt på naboens dørtærskel. Den livlige hund var så hårdt såret, så den ikke kunne slæbe sig selv af sted fra naboens indkørsel og hjem.

- Ja, Kaizer har lidt. Ellers havde jeg ikke aflivet den. Den havde det ganske frygteligt, siger Carsten Mortensen til Ekstra Bladet.

'Din hund dør om lidt'
Alexander Altofte var ikke selv hjemme i huset på Blommevænget, da episoden fandt sted. Her bor han med sin far, sin fars kone og familiens - indtil i aftes - to hunde.

Det var farens kone, Dorte Altofte, til gengæld.

Kaizer blev fire år. Den blev tirsdag aften skudt og døde kort efter. Foto: Privat
Kaizer blev fire år. Den blev tirsdag aften skudt og døde kort efter. Foto: Privat

- Jeg står og er ved at lave aftensmad. Begge hunde er ude i haven. Så oplever jeg, at den ene lyder som om, at den kalder på den anden. Jeg går ud til ham. Jeg kan kun se den ene hund, der står ved hegnet, siger Dorte Altofte til Ekstra Bladet.

Den anden hund - Kaizer - som er en blanding mellem en labrador og en rottweiler, har tilsyneladende forceret et halvandet meter højt hegn og er sprunget ind i naboens have.

- Jeg kan høre naboen. Så siger jeg, at jeg kommer og henter ham nu. Så hører jeg et skud. Det får mig til at råbe 'jeg skynder mig, jeg skynder mig', fortsætter Dorte Altofte.

- Så siger han, 'det behøver du ikke. Din hund dør om lidt'.

De to naboers haver ligger kun adskilt af et hegn. Men der er et godt stykke mellem indkørslerne til ejendommene.

Lå hårdt såret på dørtærskel
Dorte Altofte lukker den anden hund ind, tager hundesnoren og går de cirka 500 meter om til naboens indkørsel. Undervejs hører hun to plaf yderligere. Fremme ved indkørslen mødes hun af et forfærdeligt syn.

- Da jeg kommer derned, ligger han ude foran bryggersdøren. Han kan ikke stå på sine egne ben. Jeg kan se, at han har tungen langt ude af munden. Tungen er blålig i kanterne. Jeg prøver at trække af sted med ham. Da vi er kommet 200 meter, kan jeg slet ikke slæbe ham længere. Og da han er for tung, bliver jeg nødt til at hente bilen, forklarer Dorte Altofte.

Det er først, da Dorte Altofte forsøger at løfte Kaizer op i bagagerummet, at hun opdager, at han bløder.

- Jeg tænker, at han er blevet skudt.

Her ligger Kaizer, efter at han er blevet aflivet. Siden kom han med til dyrlægens klinik, hvor dyrlægen af politiet er blevet bedt om at lave en erklæring. Foto: Privat
Her ligger Kaizer, efter at han er blevet aflivet. Siden kom han med til dyrlægens klinik, hvor dyrlægen af politiet er blevet bedt om at lave en erklæring. Foto: Privat

Tog kontakt til nabo
På det tidspunkt er Alexander Altofte allerede næsten hjemme. Han er blevet ringet op af Dorte Altofte, da hun begav sig ned mod naboen.

- Kaizer var den dejligste familiehund, man kunne ønske sig. Han havde sin helt egen personlighed. Han har aldrig vist aggressivitet over for hverken andre hunde eller mennesker, siger Alexander Altofte.

- Da jeg kommer hjem, sidder min fars kone og græder i bilen. Hunden vrider sig i smerte, fordi den ikke kan få vejret. I ren frustration tager jeg og en kammerat kontakt til vores bagbo. Vi banker på hans dør. Han kommer ud og starter med at benægte det hele, siger Alexander Altofte.

- Til sidst efter at vi har spurgt ham, hvordan han kan finde på at skyde en hund, svarer han så ved at sige 'hvad laver den hund i min have', siger Alexander Altofte til Ekstra Bladet.

Dyrlæge: Hunden led
I mellemtiden er dyrlæge Carsten Mortensen kommet til. Han giver først Kaizer noget beroligende. Men han konstaterer hurtigt, at hunden er så alvorligt medtaget, at den har lidt uoprettelig skade.

- Hunden er skudt gennem brysthulen, så der er en kraftig blødning. Haglet er gået ind i højre side og ud af venstre. Den ligger og raller i bilen og har svært ved at trække vejret. Jeg prøver at vende den rundt. Der er et lille hul, der går ind oppe ved ribbenene.

- I venstre side har hunden en stor blødning under huden. Så vender vi den igen. Og finder en lille hård knop i venstre side, som kan minde om et hagl. Kredsløbet er enormt dårligt på den. Den er ved at blive kvalt af sig selv, siger Carsten Mortensen, som derfor beslutter at give Kaizer en indsprøjtning aflivningsvæske.

Så kom politiet
Alexander Altoftes besøg hos naboen har fået naboen til at ringe til politiet. Derfor kommer der pludselig nogle betjente, som først begynder med at afhøre Alexander Altoftes nabo. Politiet kommer senere ind til Alexander Altofte og taler med ham.

Pressekontaktperson hos Nordsjællands Politi, Henrik Suhr, bekræfter over for Ekstra Bladet, at man har været til stede på adressen efter en anmeldelse.

- Sagen efterforskes for at finde ud af, hvad der er op og ned, siger Henrik Suhr til Ekstra Bladet.

Nabo: Dyrlægen aflivede hunden
Om forholdet til naboen siger Alexander Altofte:

- Der har aldrig været noget. Men han har åbenbart et problem med os.

Ekstra Bladet har været i dialog med Alexander Altoftes nabo, som ikke ønsker at stå frem med navn i Ekstra Bladet. Han siger dog til avisen, at det er rigtigt, at han har haft besøg af politiet.

- Jeg har sagt det, der skal siges til politiet. Du har ret i, at der verserer en sag, siger naboen.

- Men din nabo hævder, at du har dræbt hans hund. Har du ikke lyst til at kommentere det?

- Så vidt jeg ved, var det dyrlægen, der aflivede hunden, svarer naboen til Ekstra Bladet.

- Jeg har lagt mig mellem min og en fremmed hund. Den fremmede hund var fuldstændig i blodrus. Havde jeg ikke gjort det, havde begge hunde været ødelagt i dag. Det har eskaleret over flere år. Det kulminerede i går, siger naboen videre.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri