Hundredetusindevis i fare: Her frygter man ny bidrags-bombe

Andelshaverne kan være den næste store gruppe danskere der står forskud i bidrags-krigen

Har du også lidt besvær med at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen? Bliv klogere her

Indtil videre er det kun de danske boligejere der er blevet ramt af Nykredits stigninger i bidragssatsen.

Men blandt de danske andelshavere følger man også udviklingen tæt. Her frygter man, at de seneste stigninger i bidragssatsen for privatkunderne i det Nykreditejede Totalkredit, vil få konsekvenser for hundredetusindvis af danske andelshavere.

(Foto: Colourbox) Samfund - 3. mar. 2016 - kl. 10:04 Ekspert om Nykredit-shitstorm: De er SUPER sårbare lige nu

Chat med Ekstra Bladets bank ekspert og få tips og tricks til, hvordan du forhandler i banken (Foto: Polfoto) Samfund - 3. mar. 2016 - kl. 12:13 Sådan slipper du billigere i bidrag

Det siger redaktør på andelsportal.dk, Maria Carlsen, der følger det danske andelsboligmarked tæt.

- Historisk set plejer stigninger i bidragssatsen for de private boligejere betyde, at andelsboligforeningerne kort efter også bliver offer for stigninger i bidragssatserne, siger Maria Carlsen til Ekstra Bladet.

Hold øje med posten
Andelsforeningerne optager deres lån via realkreditinstitutternes erhvervstilbud, og derfor står de ikke i første omgang til at blive ramt af de stigninger, som privatkunderne i Nykredit nu rammes af.

Samfund - 2. mar. 2016 - kl. 18:35 LISTE: Disse banker går i mod Nykredit

Niels Lindeburg og hans familie kan se frem til færre fornøjelser, når bidragssatserne på Totalkreditlån til juli stiger. (Foto: Jonas Olufson) Samfund - 2. mar. 2016 - kl. 22:21 Flået af gebyr-gribbe: De napper fornøjelserne op af tegnebogen

Det kan dog hurtigt ændre sig, forklarer Maria Carlsen, der opfordrer landets andelsforeninger til at holde nøje øje med breve fra realkreditinstitutterne den kommende tid.

- Det er en reel sandsynlighed, at en ny stigning i bidragssatserne også kommer til at ramme andelsboligforeningerne, advarer Maria Carlsen.

Du betaler
Også hos Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation (ABF, red.), frygter man kommende stigninger i bidragssatsen for medlemmerne.

- I langt de fleste foreninger vil konsekvensen af stigninger i bidragsatsen være, at man bliver nød til at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, hvor man bliver nød til at hæve boligafgiften for at afholde den nye udgift, siger direktør i ABF, Jan Hansen til Ekstra Bladet.

Michael Rasmussen. (Foto: Polfoto) Samfund - 2. mar. 2016 - kl. 16:28 Nykredit-boss slår fast: Trækker ikke bidragsstigninger tilbage

Se også: Nykredit aflyser Odense-møde

Han frygter, at nye stigninger i bidragssatsen kan få korthuset til vælte for nogen andelsforeninger:

- Økonomien i dag er allerede presset i mange foreninger og en ny stigning i bidragssatsen kan være med til at vælte læsset, siger direktøren og kommer med en dyster forudsigelse:

- Der er ingen udsigt til at foreningerne kan læne sig tilbage i stolen og regne med, at bidragssatserne ikke stiger mere. Det er en kæmpe trussel og usikkerhedsmoment for de hundredetusindvis af danske andelshavere, lyder opråbet fra Jan Hansen.

39 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere