Annonce:
Annonce:

Hundredvis af hjernerystelser i ishockey: 'Det er bare en del af sporten'

I den Nordamerikanske ishockeyliga er der store problemer med spillere, der bliver invalideret af hjernerystelser. Herhjemme er det også helt normalt, at man pådrager sig adskillige hjernerystelser i løbet af karrieren, fortæller en tidligere ishockeyspiller, der selv måtte stoppe efter den tredje hjernerystelse

Hjernerystelser er også helt normalt i dansk ishockey. (Foto: Polfoto)
Hjernerystelser er også helt normalt i dansk ishockey. (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Samfund

Endnu en ishockeystjerne har måtte stille skøjterne på hylden på grund af en alvorlig hjernerystelse. Denne gang er det den amerikanske NHL-spiller Keith Ballard, der må indse, at han aldrig kommer på isen igen, efter han for et år siden røg med hovedet først ind i banden.

- Du ser mange atleter, som har store problemer i lang tid, og jeg ønsker ikke, at det skal være mig. Jeg vil leve et sundt liv og være der for min kone og mine børn, siger han til The Star Tribune.

Før ham har over hundrede NHL-spillere måtte indstille karrieren på grund af hjernerystelser, og de fører netop nu retssag mod NHL, fordi de mener, at ishockeyligaen har fejlinformeret dem og skjult følgevirkningerne af hovedskader.

Annonce:

Senest har familien til den afdøde ishockeyspiller, Steve Montador, sagsøgt NHL, fordi de mener, at hans død hænger sammen med den hjerneskade, som han pådrog sig i løbet af sin ishockeykarriere.

Også et problem herhjemme
hjernerystelser er ikke kun et problem i NHL. Avisen.dk har tidligere fortalt om de to ishockeyspillere Christian Lie Nielsen og Christian Nordentoft, der nu er på offentlig forsørgelse. På grund af hjernerystelser kan de hverken spille ishockey eller passe et arbejde, og deres klubber har ikke tegnet ulykkesforsikringer for dem.

LÆS OGSÅ: En tackling på isen sendte Christian på kontanthjælp

Nu står endnu en tidligere ishockeyspiller frem og fortæller om de farlige arbejdsforhold i professionel ishockey. Martin Ravns karriere stoppede brat i 2011, da han blev ramt af den tredje alvorlige hjernerystelse på tre sæsoner.

LÆS MARTINS HISTORIE: Tre hjernerystelser i streg stoppede Martins karriere: "Jeg skulle have sagt fra"

Det er helt almindeligt, at man i løbet af et liv som ishockeyspiller pådrager sig adskillige hjernerystelser, fortæller han.

Annonce:

- I mange tilfælde har man fået rigtig mange hjernerystelser hen ad vejen, og til sidst er der så bare ikke mere at tage af. Sådan er det ofte med hjernerystelser, siger han.

Det er konsekvensen af at dyrke den sport, man elsker, mener han.

- Ligesom i boksning er det bare en del af sporten. Når man har spillet, siden man var 3 år, kan man have haft rigtig mange hjernerystelser, som man ikke har tænkt over. Det har jeg helt sikkert haft uden at være bevidst om det, siger han.

LÆS OGSÅ: Ishockeyboss: “Blander mig ikke i, om de får 5 bananer eller 5000 kr.”

Martin Ravn ville ønske, at han var stoppet efter den anden alvorlige hjernerystelse. Men han fik lov til at spille igen efter tre måneder, da han også selv følte sig klar. Det er helt almindelig praksis, fortæller han.

- Når du er frisk igen, må du spille igen. Spørgsmålet er bare, hvornår nok er nok og man skal sige fra. Man skal selvfølgelig læne sig op af, hvad lægerne siger, men man har jo også selv et ansvar for at sige fra, mener han.

Annonce:

LÆS OGSÅ: Slave-kontrakter: ishockeyspillere arbejder til 5 kroner i timen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: