Hundredvis af migranter er nået frem til USA's grænse

De første migranter fra karavanen, der har bevæget sig gennem Mexico, er nået frem til den amerikanske grænse

De første migranter er nået til den stærkt sikrede grænse (Video / Redigering: AP / Kristian Hansen)

Hundredvis af migranter, der i ugevis er rejst gennem Mexico, er onsdag nået frem til grænsen til USA.

Ved ankomsten til den mexicanske grænseby Tijuana har migranterne fået det første glimt af den amerikanske, militære tilstedeværelse ved grænseovergangen.

På ordre fra USA's præsident, Donald Trump, er tusindvis af soldater blevet sendt til grænsen til Mexico for at stoppe karavanen af migranter.

Trump beskylder i en ny video demokraterne for, at en mexicaner har skudt og dræbt to politibetjente i Californien. Foto: J. Scott Applewhite/AP Politik - 5. nov. 2018 - kl. 21:08 TV-stationer nægter at vise Trumps kampagnevideo: Den er racistisk

Amerikanske Tom Bell bor ved grænsen mellem USA og Mexico. Han mener, at indvandringen fra syd er godt for landet. Foto: Mikkel Selin Politik - 5. nov. 2018 - kl. 22:55 Tom glæder sig over indvandringen: - Vi er ikke bange for dem

Flere hundrede migranter fra karavanen stod onsdag af busser og gik det sidste stykke til fods mod et hjælpecenter på den mexicanske side af grænsen, hvor de har fået adgang til mad og lægehjælp.

De første migranter, der er ankommet til grænsen, vil vente i Tijuana på, at karavanens ledere skal ankomme og rådgive dem i forhold til deres muligheder for at få adgang til USA.

Hovedparten af karavanen er fortsat 1800 kilometer fra grænsen. De har de seneste dage bevæget sig flere hundrede kilometer om dagen med hjælp fra busser og lastbiler.

Tusindvis af mennesker har begivet sig fra Honduras og foreløbig ind i Mexico i jagten på en bedre tilværelse. Foto: AP Politik - 31. okt. 2018 - kl. 22:25 Trump frygter karavane af flygtninge: Nu vil han sende endnu flere soldater

32 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere