Huse og lejligheder sælges hurtigere over hele landet

Det er tilsyneladende blevet hurtigere at sælge huse og lejligheder over hele landet. Liggetiderne svinder ind

Det er tilsyneladende blevet kortere tid fra boligejeren sætter til salg-skiltet i forhaven eller vinduet, til boligen skifter ejer.

I hvert fald faldt liggetiderne på boliger stort set over hele landet i april, viser nye tal fra Realkreditrådet. Liggetiden er det antal dage, som en bolig har været til salg på internettet, inden den bliver pillet af.

- Hen over april 2015 faldt liggetiden for parcel- og rækkehuse samt ejerlejligheder med henholdsvis seks og ni dage, skriver Realkreditrådet.

Kun på Vest- og Sydsjælland, i Sydjylland og Vestjylland steg liggetiderne for huse en smule i april - med henholdsvis 2,21 procent, 3,29 procent og 2,16 procent. Alle tre steder faldt liggetiderne dog fra februar til marts.

Når det gælder lejligheder, steg liggetiden i Københavns Omegn med 4,6 procent, mens liggetiden blev hele 22,41 procent højere i Odense Kommune.

Det samlede billede er dog, at boliger på landsplan gennemsnitligt har stået kortere tid til salg på nettet det seneste år.

På landsplan var parcel- og rækkehuse i april 2015 i gennemsnit til salg på nettet i 272 dage, mens ejerlejligheder var til salg i 128 dage.

Det seneste år er liggetiden for ejerlejligheder faldet med 30,4 procent, mens parcel- og rækkehuse er faldet 8,4 procent.

I april var der samlet 57.974 boliger til salg på det danske marked. Det seneste år er det samlede boligudbud faldet med 4785 boliger.

8 kommentarer
Vis kommentarer