Husk trøje og jakke: Kold og blæsende 'sommer'-dag i vente

Det dårlige sommervejr fortsætter

Vejret bliver en kedelig omgang i dag og de kommende dage (Foto: Jens Dresling)
Vejret bliver en kedelig omgang i dag og de kommende dage (Foto: Jens Dresling)

Det danske sommervejr viser sig i disse uger fra sin værste side.

Temperaturerne har ikke sneget sig over de 20 grader mange gange og blæst og regn har præget vejret.

Den tendens ser desværre ikke ud til at ændre sig foreløbigt, lyder det fra den vagthavende meteorolog ved DMI Jørgen Thomsen til Ekstra Bladet:

- Også i dag ser vejret dårligt ud. Det kommer til at blæse en del og skyer vil dække det meste af landet. I Vendsyssel kan man komme til at se noget til solen i løbet af dagen, mens man i resten af landet skal være heldige, hvis solen kortvarigt skal kigge igennem det massive skydække.

Han fortæller, at man pletvis kan opleve byger.

- Temperaturen vil ligge i mellem 12-15 grader som det højeste. Samtidig vil der blæse en frisk til hård vind, så det kommer til at føles rigtigt koldt. Det er med at finde jakken og den varme trøje frem i dag, for det bliver en kold fornøjelse.

- I Nord- og Vestjylland kan vindstyrken endda snige sig helt op på kuling. Det er dansk sommer, som man kender den værst.

Det ustadige vejr fortsætter
De kommende dage vil vejret ligeledes være ustadigt, og vi skal kigge langt efter temperaturer over 20 grader.

- De kommende dage vil temperaturen stige en lille smule og vinden vil ligge sig, men vi kommer ikke over 20 grader. I weekenden vender regnen så tilbage, og vi kan se frem til et par våde dage, siger vagtchefen, der dog forsøger sig med lidt optimistiske meldinger for næste uge:

- Det ser ud til, at vi i næste uge kan få mere solrigt vejr med højere temperaturer. Men det er stadig meget ustadigt på trods af at varmere luft, vil blæse ind over os, lyder det fra Jørgen Thomsen.

3 kommentarer
Vis kommentarer