Husker du Skilte-Daniel, der tiggede om job? Nu bliver han snart boss

Daniel Jensen blev landskendt da han søgte job med skilt på maven:  - Nu bliver jeg snart butiks-chef

(Foto: René Schütze/Redigering: Claus Jessen)

Husker du Skilte-Daniel ?

Manden fra Frederikshavn, som i desperation efter at få et job stillede sig ud midt i myldretiden med et stort skilt på maven, hvor han søgte job. Det var tilbage i foråret 2015.

Daniel Jensen fik kort efter et job i en butik, men blev fyret et halvt år senere, da butikken i stedet ansatte en ledig med økonomisk tilskud fra det offentlige.

- Ingen behøver dog at have ondt af mig. For jeg har siden fået et fantastisk job i Frederikshavn. Det er meningen, at jeg om nogle måneder skal være butiks-chef sammen med den anden butiks-chef. Jeg er fantastisk glad og lykkelig. Jeg er jo gået fra skrot til slot, lyder det fra den tidligere kontanthjælps-modtager.

Må Daniel Jensen igen ud med skiltet for at få et job? (Foto: René Schütze) Samfund Husker du Daniel med skiltet? Nu er han igen arbejdsløs

Daniel Jensen fik i maj job som salgs-assistent i Dansk Outlet i Frederikshavn. Den 37-årige nordjyde søgte og søgte stillingen, men hørte ikke noget fra Dansk Outlet, der har tyve butikker rundt om i Danmark.

Foto: Rene Schütze
Foto: Rene Schütze
 

Kimede ham ned
- Jeg fandt ud af, hvem jeg skulle tale med. Og så kimede jeg ham bare ned. Dag ud og dag ind. Til sidst blev manden så træt af mig, at han kaldte mig til samtale. Og så fik jeg jobbet. For som han sagde: Jeg får jo aldrig fred for dig, og det her er den eneste måde, jeg kan slippe af med dig på.

Det blev ved ansættelsen aftalt, at Skilte-Daniel langsomt skal køres ind i butikken og så blive franchise-tager i løbet af et års tid.

- Jeg skal være butiks-ejer sammen med den anden butiks-ejer her på stedet. Det glæder jeg mig virkelig til. Det her er en fantastisk arbejdsplads. Vi er alle som en stor familie. Samtidig er jeg jo i det arbejdsområde, som jeg er uddannet til, lyder det fra en begejstret Daniel Jensen.

Den kommende butiks-boss fortæller, at han siden ansættelsen har fået et stadigt stigende ansvar i butikken. For øjeblikket er den anden butiks-ejer på ferie.

- Og så passer jeg selve hele butikken, lyder det fra en stolt Daniel.

Har været i banken
Nordjyden har allerede været i banken.

- Det bliver ikke noget problem at få pengene til at skyde ind i butikken. Alt går som planlagt, griner Daniel.

Flere års lediggang på kontant-hjælp trak i den grad veksler på Daniels gode humør. Nederlag på nederlag sendte humør-kurven helt i bund.

- Det rammer jo ens selvværd hårdt, når man ikke kan få et job. Ingen kan bruge en. Mange svarede slet ikke på ansøgningerne. Og det var da også meget hårdt at blive fyret, fordi der skulle en ledig ind med tilskud.

- Så mister man overskuddet. Men efter at jeg har fået dette her job, så har jeg fået langt mere overskud og energi. Det gælder både fysisk og psykisk. Familien kan også mærke, at der nu kommer en glad mand hjem fra arbejde.

Foto: Rene Schütze
Foto: Rene Schütze

Daniel bor i Frederikshavn sammen med sin kone og to børn på henholdsvis to og fire år. Da Daniel Jensen i marts 2015 stillede sig ud på Hjørringvej med sit skilt blev han lynhurtigt landskendt som Skilte-Daniel.

Datter stolt af mig
- Min lille datter spørger ind imellem, hvornår jeg kommer i fjernsynet igen. Hun er meget stolt over det og tror, at det er noget, man sådan gør med jævne mellemrum, griner nordjyden.

Daniel oplever fortsat, at han bliver genkendt i hele landet.

- Folk kommer hen til mig og siger: Det var da dig med skiltet. Det gør ikke spor for jeg er jo blevet kendt for noget positivt. Men skiltet skal jeg aldrig bruge mere, smiler Daniel.

Svaret kommer promte, når Daniel Jensen bliver spurgt om, hvilke råd han har til andre kontanthjælpsmodtagere, som gerne vil have et job.

- Du skal være aggressiv og blive ved og ved. Det nytter ikke at give op. Ring. Ring. Ring. Til sidst lykkes det, fastslår den kommende butiks-boss.

Gense Daniels første dag på jobbet, han skaffede sig ved hjælp af det alternative skilt. (Video: René Schütze)