Husmor med knald i raketten: 0-100 km/t på 1 sekund

Norske Kristin Hegre har været vild med drag-racing i mere end ti år

Privatfoto
Privatfoto

55-årige Kristin Hegre fra Norge er i den grad en kvinde med knald i raketten.

Den norske husmor elsker motorcykler og fart. Og i denne weekend stiller hun op i en af de skrappeste motorcykel-klasser i drag-racing.

Ifølge vg.no deltager den fartglade kvinde i et stævne på Gardemoen og her vil hun accelerere med intet mindre end 0-100 km/t på 1 sekund.

Til gengæld agter kvinden at holde farten nede.

- Jeg må hellere køre lidt pænt. Jeg har aldrig kørt på denne her maskine før. Den kan køre 330 km/t,  men jeg vil ikke køre mere end 300 km/t, forklarer kvinden til vg.no.

På den måde udløses faldskærmen, der ellers skal bremse motorcyklen hurtigt ned, ikke. Det sker først ved højere hastigheder.

Kører på nitrometan
Kristin Hegre har været vild med drag-racing i mere end ti år. Hun fulgte sin søn rundt på forskellige stævner og så fik hun selv lyst til at mærke de voldsomme kræfter.

Kristin Hegre er den første kvinde i Norge, som kører den mest ekstreme disciplin. Den hedder Super twin top fuel.

Motorcyklen, der er væsentligt større end føreren selv, har 600-800 hestekræfter - alt afhængig af, hvordan den tunes. Motorcyklen kører ikke på benzin men derimod ren nitrometan.

- Motorcyklen er jo lidt speciel, så jeg lader drengene om det det tekniske.

Den 55-årige husmor fortæller, at hun endnu ikke er blevet bedstemor.

- Haha, der er så meget motorsport i familien, at det er der slet ikke blevet tid til, griner den norske 'raket-kvinde.'