Hvad har corona lært dig: Stephanie Star

Coronakrisen vil forandre Danmark. Kan det blive til det bedre? Hvad har vi lært? Som individ og som nation. Vi har spurgt en række danskere. I dag: Stephanie Star, reality-ikon minister og overborgmester

Jeg kan se, at jeg har ændret livssyn og strammet mine værdier endnu mere, fortæller Stephanie Star. Privatfoto
Jeg kan se, at jeg har ændret livssyn og strammet mine værdier endnu mere, fortæller Stephanie Star. Privatfoto
Følg Samfund

- Hvad kan coronakrisen føre med sig af godt?

– Den situation, som vi står i som befolkning, har gjort, at vi nu allesammen er mere hjemme.

- Vi har fået tid til at stoppe op og genstarte noget i vores liv hver især. Det er godt. Vi er blevet konfronteret med os selv og vores værdier. Maskerne er røget af. Vi kan nu se, hvordan vi enten har oplevet dette som et fængsel eller en mulighed for at reflektere over vores liv. Vi har fået en mulighed for at se indad og finde en kærlighed, som kan have været glemt.

- Hvad har du personligt lært af coronakrisen?

– Jeg er stoppet op. Jeg kan se, at jeg har ændret livssyn og strammet mine værdier endnu mere, så jeg fokuserer mere på omsorg. Jeg er vågnet op. Jeg har erkendt en masse og fået indsigt og visioner både med næstekærlighed og min egen kærlighed. Jeg siger dagligt bønner. Jeg mediterer som aldrig før. Jeg har samlet mig med andre, der også har den samme forståelse for global opvågning og jordens udvikling.

- Hvad håber du, Danmark har lært?

– Jeg håber, at Danmark har lært mere om familie, job, relationer, instanser og om at sætte mere pris på kvalitetstid. Jeg håber, vi har lært, at vi kan reducere stress for både mennesker, dyr og jorden. At vi har lært at acceptere, at vi har både dårlige og kærlige dage. Og at vi ikke skal vælge nogle af dem fra. 

- Hvad ser du gerne være væk – vaner, fænomener, væremåder, kultur, levevis – når vi når frem til et Danmark efter corona?

– Had og vrede, at pege fingre. Vi skal væk med de narcissistiske og psykopatiske træk hos folk. Et bedre samfundssystem med plads til det unikke menneske.

- Vi skal have gode fødevarer, og ingen gift i vandet og jorden. Ingen er bedre end andre, for alle har en smuk intelligens. Alle er unikke og kan bidrage med noget. Ikke kun dem, der er omvandrende 12-taller. Mennesker passer ikke ind i kasser. Jeg har former og kurver og kan ikke være i en kasse.

- Vil danskerne være forandrede af krisen?

– Ja, i den grad. 

- Vil du selv være forandret?

– Ja, mit fokus i livet vil for altid være forandret. Det har det dog været længe. Tidligere har jeg renset ud i mit liv, omgangskreds og udseende. Jeg er blevet klogere, og de begrænsninger, der er kommet under coronakrisen, har egentlig været en del af mit liv længe. Det har derfor ikke været den største udfordring. Jeg er høvding i egen græsmark! Så denne virus får mig bare til at tænke, at vi skal sørge for at være selvforsynende samt sætte det generelle forbrug ned. Vi skal nyde vores smukke Danmark og vælge vores omgangskreds med omhu. Nu i coronatider, men også efter. 

Hvad har corona lært dig: Benjamin Koppel

Hvad har corona lært dig: Vincent F. Hendricks

Hvad har corona lært dig: Sandie Westh

Hvad har corona lært dig: Anders Moseholm

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+