Hver 10. kabineansat i SAS er ikke i fagforening

Umuligt ifølge talsmand at få overblik over, hvor mange kabineansatte der skal meddele SAS, om de vil arbejde

Inden klokken 12 mandag skal det strejkende kabinepersonale meddele SAS-ledelsen, om de går i arbejde. Gør de ikke det, kan de betragte sig selv som opsagte.

Det var et ultimatum, som SAS-ledelsen kom med søndag, efter at de strejkende ikke rettede sig efter Arbejdsrettens pålæg om at gå i arbejde.

Men ifølge de strejkendes talsmand, Jakob Esposito, er det umuligt at få et klart overblik over, hvor mange der skal give ledelsen besked.

- Der er cirka 1100 danske kabineansatte i SAS, men 10 procent af dem er ikke medlem af de kabineansattes fagforening, CAU.

- Dertil kommer vikarer og timeansatte. Men at dømme ud fra det fremmøde, der var blandt de kabineansatte søndag på Hotel Hilton, hvor der var op mod 300, kan det dreje sig om cirka 600, for en del var hjemme, på ferie eller havde fri, siger Jakob Esposito til Ritzau.

Derudover er der 27 kabineansatte, som SAS har suspenderet, fordi ledelsen mener, de har presset kolleger til ikke at følge Arbejdsrettens påbud om at gå i arbejde.

De strejkende har bedt Jakob Esposito om at være deres talsmand. Selv forlod han SAS i august sidste år efter 15 år som steward.

- Jeg var en af de 200, der valgte at sige stop. Mange gjorde det, blandt andet fordi de ikke kunne få tilværelsen til at hænge sammen med nye krav om meget lange vagter.

- Jeg selv gjorde det, fordi jeg havde været steward i 15 år og ikke kunne se, at der var en fremtid som kabineansat på rimelige vilkår. Jeg har valgt at gøre min uddannelse færdig som historiker på universitetet, siger Jakob Esposito.

Midt i studierne fik de tidligere flyvende kolleger brug for Esposito.

- De strejkende bad mig om at være deres talsmand. De vil gerne have deres del af historien ud. De tør ikke selv, og det er en konflikt, der er svær at forklare, siger Jakob Esposito.

9 kommentarer
Vis kommentarer