Hver anden kommune er klar til skoleåbning fra på onsdag

Knap en uge efter at regeringen varslede en åbning af skolerne og dagtilbuddene, melder flere sig nu parate

Flere af landets skoler og dagtilbud forventer at kunne være klar til at genåbne på onsdag, oplyser KL. (Arkivfoto) Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Flere af landets skoler og dagtilbud forventer at kunne være klar til at genåbne på onsdag, oplyser KL. (Arkivfoto) Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Omkring halvdelen af kommunerne er klar til at genåbne de første skoler og daginstitutioner fra onsdag 15. april.

Det oplyser Kommunernes Landsforening (KL) i en pressemeddelelse.

KL har i en rundspørge spurgt kommunerne, hvornår de forventer at kunne genåbne de første daginstitutioner og skoler. Det er der kommet svar på fra lidt mere end 80 af landets i alt 98 kommuner.

Ud af 83 kommuner svarer 52 af dem, at de regner med at kunne genåbne daginstitutioner fra på onsdag. Samtidig regner 46 ud af 82 kommuner med at kunne genåbne skoler fra på onsdag.

Resten af kommunerne venter at kunne genåbne i dagene efter onsdag frem til mandag 20. april.

- Vi skal leve op til alle krav hos sundhedsmyndighederne, før vi åbner dørene. Det er derfor, det kommer til at tage lidt tid.

- Jeg håber på borgernes forståelse og opbakning til, at det her skal gøres rigtigt, og at det derfor også vil blive gjort forskelligt rundt om i kommunerne, siger Thomas Gyldal Petersen (S), formand for KL's børne- og undervisningsudvalg.

Beslutningen om at genåbne landets dagtilbud og skoler blev annonceret af statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde i starten af denne uge.

Siden er Sundhedsstyrelsen kommet med retningslinjer for, hvordan skolerne og dagtilbuddene skal mindske risikoen for smittespredning i genåbningen.

Blandt andet skal der være mere afstand mellem børnene i lokalerne.

Ud over større afstand mellem børnene anbefaler Sundhedsstyrelsen også flere udendørs aktiviteter og hyppigere rengøring.

Fredag afsatte regeringen et trecifret millionbeløb til ekstra rengøring på eksempelvis dagtilbud og skoler.

I pressemeddelelsen påpeger KL’s formand, Jacob Bundsgaard (S), at der er forskel på, hvilke muligheder og udfordringer man står med lokalt rundt om i landet.

- Der kan for eksempel være forskel på de fysiske rammer på den enkelte institution og på hvor meget mandskab, der er brug for.

- Det er også derfor, der vil være forskel på, hvornår kommunerne åbner for de forskellige tilbud.

- Ens for os alle er, at vi har en bunden opgave, som vi selvfølgelig tager på os og gør alt, hvad vi kan for at løse, siger Jacob Bundsgaard.

Hos oppositionspartiet Venstre roser børne- og undervisningsordfører Ellen Trane Nørby kommunerne for at knokle med at blive klar til at kunne åbne.

- Men der er ingen tvivl om, at der mange steder er rigtig stor uklarhed omkring åbningen.

- Det er der grund til at tage hånd om, så man sikrer, at der er mere klarhed fra regeringens og myndighedernes side, siger Ellen Trane Nørby.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU