Annonce:
Annonce:

Hver anden kommune overskrider smittegrænsen

54 af landets 98 kommuner overskrider smittegrænser. Greve Kommune på Sjælland vil have øget testkapaciteten

Mere end halvdelen af landets kommuner anbefales at indføre tiltag for at mindske coronasmitten. En af dem er Greve. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mere end halvdelen af landets kommuner anbefales at indføre tiltag for at mindske coronasmitten. En af dem er Greve. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

I over halvdelen af landets kommuner er coronasmitten så høj, at det anbefales, at der indføres tiltag over for smitten.

Det viser den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI).

Tidligere trådte en automatisk nedlukning af kommuner og sogne i kraft, når coronasmitten blev høj nok. Det blev ændret fra september.

Nu opfordres der i stedet til, at der indføres tiltag for at vende udviklingen. Det er tilfældet i 54 af landets 98 kommuner.

En af de kommuner, hvor smitten er høj, er Greve Kommune på Sjælland. Ifølge borgmester Pernille Beckmann (V) mangler der testkapacitet.

- Lige nu står vores borgere i lange køer og kan ikke få tider. Det er en kæmpe udfordring for at bryde smittekæderne, siger hun.

Ifølge hende betyder det, at mange vælger testen fra, fordi de ikke gider at køre langt for at få den.

Annonce:

Kommuner opfordres til at gribe ind, når der i kommunen har været mindst 20 registrerede smittetilfælde i seneste syv dage.

Samtidig skal antallet af smittede svare til, at der ville have været mindst 400 tilfælde, hvis kommunen havde haft 100.000 borgere.

Greve Kommune har, hvad der svarer til 436 smittede per 100.000 indbyggere. Kun fire kommuner har et højere incidenstal.

Når smitten overskrider de to grænser, træder en række anbefalinger i kraft.

Det er blandt andet tiltag i dagtilbud og grundskoler, der anbefales, men Pernille Beckmann fra Greve så gerne tydeligere rammer.

- Jeg ser gerne en model, hvor regeringen og sundhedsmyndighederne bliver lidt mere faste i kødet, for hvad kommunerne skal.

- Når de siger 'skal', vil de også forpligte sig til at kompensere os økonomisk, siger borgmesteren og peger på, at opfordringerne udfordrer økonomien.

Det skyldes for eksempel, hvis der skal ekstra personale på, og hvis der skal være mere afstand mellem børnene i institutionerne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: