Annonce:
Annonce:

Hver anden kommune vil fyre pædagoger

46 kommuner vil skærer i udgifter til pædagoger på skole- og fritidsområdet. Bupl: Det går ud over eleverne

Annonce:
Følg Samfund

I halvdelen af landets kommuner vil elever møde færre pædagoger næste år. Det viser en gennemgang, som Bupl har lavet af næste års kommunale budgetter.

Det skriver Politiken fredag.

46 kommuner planlægger nemlig at skære i udgifter til pædagoger på skole- og fritidsområdet. 33 kommuner vil holde budgetterne i ro. Kun i to kommuner er der udsigt til forbedringer. Resultatet er baseret på indmeldinger fra 81 ud af landets 98 kommuner.

Undersøgelsen kommer, netop som landets kommunalbestyrelser skal vedtage budgettet for næste år.

- Det går ud over eleverne. Skolereformen betyder, at de skal gå længere tid i skole. Når der bliver skåret på pædagogstillinger i skolen og i sfo’en, bliver det sværere at gøre skoledagen afvekslende og få alle elever med, siger Bupl-formand Elisa Bergmann til Politiken.

Annonce:

På skolerne bliver sparekniven svunget over undervisning, hvor lærere og pædagoger samarbejder, ligesom der bliver sparet på penge til pædagoger i de første skoleår. På fritidsordningerne bliver konsekvensen færre pædagoger, lukkeuger, kortere åbningstid og lukning af klubtilbud, skriver Politiken.

Besparelserne i 2016 kommer, efter at der også i år er blevet færre pædagoger. I hver tredje kommune er der sket et fald i antallet af pædagogstillinger i reformens første år.

Formand for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, kender ikke de konkrete budgettal i gennemgangen, men han ser med alvor på tendensen til at spare på pædagoger.

- Pædagogerne bidrager på en lang række områder, og vi har hårdt brug for pædagogers kompetencer i folkeskolen. Som led i skolereformen skal pædagoger være en del af undervisningen i skolen. Derfor er det et skidt sted at spare, siger Claus Hjortdal til Politiken.

Kommunernes Landsforening har fået tallene fra Bupl forelagt af Politiken og vil ikke besvare spørgsmål om budgettallene.

Annonce:

Men formanden for KL’s børne- og kulturudvalg, Anna Mee Allerslev (R), påpeger i et skriftligt svar, at der stadig pågår budgetforhandlinger i kommuner landet over.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: