Hver niende jagter nyt job i sommerferien

Sommerferieugerne bliver ikke bare brugt på at dase på stranden eller i sommerhuset. En del danskere bruger ferien til at søge nyt job. Og det kan faktisk give et forspring i jobkøen, fortæller ekspert

En del danskere bruger ferien til at søge nyt job. Og det kan faktisk give et forspring i jobkøen, siger ekspert. (Foto: Colourbox)
En del danskere bruger ferien til at søge nyt job. Og det kan faktisk give et forspring i jobkøen, siger ekspert. (Foto: Colourbox)

Når du smækker benene op og slapper af i den længe ventede sommerferie, der ofte betyder tre ugers fri fra arbejde og travl hverdag, er der plads til eftertænksomhed. Og det er typisk her, du træffer store beslutninger. Som for eksempel om tiden er kommet til at skifte job eller karriere.

Læs også: Se listen: Har du et af landets mest uretfærdige job?

Og det er faktisk ikke helt dumt at bruge sommerferien på at søge nye karrieremæssige græsgange.

En undersøgelse, lavet af analysebureauet Wilke for Avisen.dk, viser, at 11,9 procent vil bruge sommerferien til at søge nyt job. Mens 13,4 procent svarer, at de måske vil søge nyt job i sommerferien.

Og det er ganske naturligt, at det er i sommerferien, man genovervejer sin jobsituation.

Læs også: Hver anden plaget af stress – eller har de bare travlt?

Personlig jobmentor og HR-konsulent Jo Gudman Rasmussen arbejder med at rådgive folk, der vil skrifte karriere eller bare søger nyt job. Hun fortæller, at der netop i sommerferien er tid til at mærke efter, hvordan man har det med sin jobsituation.

- Du har bedre tid til at tænke over, hvor du er i dit liv, og måske kommer du frem til, at det er på tide at ændre retning eller prøve noget nyt. I hverdagen har du travlt med at passe arbejde og familieliv, så der er ikke samme tid til at reflektere over, om du er det rette sted, siger Jo Gudman Rasmussen til Avisen.dk.

Læs også: Optur: Restauranter skaber tusindvis af job

Hun fortæller, at hun mærker en stigning i henvendelser fra folk, der vil undersøge mulighederne for et karriereskift i ferieperioderne.

- Det er i sommerferien, men også omkring jul, nytår og påske, hvor folk stopper op, trækker vejret og overvejer, om de skal søge nyt job, fortæller Jo Gudman Rasmussen.

Og det er faktisk en god ide at bruge ferien på jobsøgning, mener direktør for Jobindex Kaare Danielsen.

Læs også: Handicappede om principiel retssag: Hurra, vi tabte!

Han fortæller, at der i sommerferieperioden er færre opslået jobannoncer, fordi virksomheder typisk venter til august med at slå job op. Men det kan den jobsøgende vende til sin fordel:

- Det er nu, man skal søge uopfordret. For når stillingen bliver slået op i august, modtager virksomheden måske flere hundrede ansøgninger. Ved at søge jobbet inden har man et forspring, siger Kaare Danielsen til Avisen.dk.

8 kommentarer
Vis kommentarer