Hvid universitetsstuderende lod som om hun var sort: - Jeg fik dødstrusler

20-årige Aga Brzostowska er kommet i seriøs modvind på de sociale medier, efter hun er blevet beskyldt for 'blackfishing'

Den 20-årige har måttet høre meget for, at hendes hudfarve varierer meget. Foto: Twitter
Den 20-årige har måttet høre meget for, at hendes hudfarve varierer meget. Foto: Twitter

Må man gerne lade, som om, at man har en anden hudfarve, end man er født med?

Ikke hvis man spørger de kritiske brugere på de forskellige sociale medier.

Her er den unge britiske kvinde Aga Brzostowska blevet hængt godt og grundigt ud, da flere har lagt mærke til, at hun som 13-årig så langt lysere ud, end hun gør som 20-årig.

Fik dødstrusler
Ifølge flere medier, heriblandt Ebony og BBC, har hun modtaget dødstrusler for at foregive at være mørkere, end hun egentlig er.

Hun blev af flere på internettet bedt om at begå selvmord.

- Alle var sure på mig, fordi de troede, at jeg ikke forstod kulturen, fortæller Aga Brzostowska, som oprindeligt er fra Polen, men flyttede til England, da hun var lille.

Flere var sure over, at hun lavede 'blackfishing', som betyder, at en person lader, som om de er sorte for at få finansiel eller social status på f.eks. de sociale medier.

- Jeg er ikke 'hvid-hvid'. Jeg er godt nok fra Polen, men jeg er ikke 'hvid-hvid'. Jeg tager da sol, men det har aldrig været ment ondskabsfuldt, siger hun i interviewet med BBC.

Intet er falskt
Siden den studerende fra Birmingham blev hængt ud på Twitter, siger hun, at hun har modtaget over 200 direkte beskeder omkring sit udseende.

- Jeg kan ikke gøre for, at jeg ser ud på en bestemt måde. Jeg har ikke fået lavet noget, så jeg kan ikke tage mine store læber af eller fjerne mine 'falske balder', og jeg kommer ikke til at stoppe med at træne, så mine lår ser mindre ud, siger hun.

Den unge kvinde blev hængt ud på en tråd, hvor der blev opfordret til at skrive, hvilke kvinder der lod som om, at de var hvide.

Aga Brzostowska forklarer, at hendes hudfarve er mere oliven, end den er hvid.

- Det kan godt være, at jeg bliver en lille smule mørkere, når jeg tager sol, men det er ikke meget mørkt.

Nu har hun været nødt til at fjerne kommentarerne fra sine billeder.

- Folk tror, at jeg ser sådan her ud, fordi jeg er en influencer. Jeg siger ikke, at det ikke er et problem, at nogen lader, som om de er noget, for at bruge det til at tjene penge, men jeg siger, at det ikke er rigtigt at sige det om mig, fortæller hun.

64 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere