Hvis det var mig, der havde scoret en 24 år yngre mand ...

Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro går en gang om ugen medierne og medie-debatten efter i sømmene

Præsidentparret Brigitte Trogneux og Emmanuel Macron lever drømmen ud. Foto: AP
Præsidentparret Brigitte Trogneux og Emmanuel Macron lever drømmen ud. Foto: AP

Hvorfor er det en vigtig historie, at Frankrigs præsident er gift med en 24 år ældre kvinde?

Blev der spurgt i TV2 News-programmet 'Presselogen' i søndags.

Hold nu op med det der, tænkte jeg, for præmissen er helt forkert. Det er IKKE en ’vigtig’ historie. Det er til gengæld en fantastisk god historie. Af den type, som alle snakker om, fordi den handler om noget fascinerende, anderledes, sjældent set, kulørt, livsbekræftende og inspirerende.

Hør nu lige her: En 16-årig ung mand forelsker sig i sin lærerinde. Hun er gift, hans familie er imod. Men de insisterer og får hinanden til sidst. Og der står de nu, et smukt par, og ser stolte og glade ud.

Det er den slags, der skrives gode sange og gribende romaner om. Alting behøver ikke være politisk vigtigt. Vi har faktisk brug for historier, der ikke er så vigtige, ind imellem alle de vigtige historier.

Men nu skal historien pludselig problematiseres som noget, vi ikke bør tale om. Og til det formål fremføres en del sære argumenter.

En af Berlingske klummeskribenter svinger sig f.eks. op til følgende:

’Det gabende tomrum på knap 25 år har udviklet sig til en global besættelse, måske fordi historien om Brigitte & Emmanuel er en sjælden kombination af det usædvanlige og det usandsynlige. For hvordan kan en mand i sin bedste alder, endda med et udseende over gennemsnittet, beslutte at tilbringe sit liv med en kvinde, der beskrives som alt fra pervers til en 'menopausal Barbie'. En cougar, der, allerede da parret mødtes, formentlig var blevet halvslap i bækkenbunden og kom slæbende med et revl af unger, så den senere præsident blev teenagefar og som 30-årig kunne kalde sig stedbedstefar.’

Øh, hvor kommer det der med 'halvslap i bækkenbunden' fra? Hvem har sagt det? Er det en fair karakteristik af, hvordan verden ser på præsident-fruen?

I mine ører lyder det umiskendeligt som et forsøg på at tviste virkeligheden, så den passer til synspunktet.

Altså synspunktet om, at vi ikke må tale om præsident-fruens alder.

En studievært fra TV2 News, som selv havde 'gjort sig skyldig' i at nævne aldersforskellen i en nyhedsudsendelse, har skrevet på Facebook, at fra nu af synes hun, vi skal vælge at kalde Brigitte Trogneux for den franske førstedame og nichts weiter.

Jeg fornemmer, at der blandt mine kvindelige kolleger bliver gjort et forsøg på at stemple snakken om aldersforskellen som noget sexistisk vrøvl, der bare skal stoppes, og det skal være nu.

Jeg siger: Stop jer selv, og nyd livet, mens I kan.

Hvis jeg skulle være så heldig at score en 24 år yngre mand, så ville jeg være mega-stolt. Og så skulle fanden da stå i det, hvis der ikke var nogen, der ville tale om det.