Hvor blev Danmark af? Medie sletter os fra landkort

Engelske Daily Express vil ikke vide ved Danmark i en ny flygtninge-grafik

Vor stolte, lille nation er blevet helt udeladt af en grafik i det store engelske medie. (Screenshot af express.co.uk)
Vor stolte, lille nation er blevet helt udeladt af en grafik i det store engelske medie. (Screenshot af express.co.uk)

Er der noget, vi danskere bider mærke i, så er det, når vores stolte, lille nation bliver nævnt positivt i internationale medier.

Men det bliver bestemt også bemærket, når vi bliver helt udeladt i en sammenhæng, hvor det ikke giver mening at udelade os.

På de sociale medier Facebook og Twitter har der således været stor furore over, at Danmark er helt slettet fra et Europa-kort, som engelske Daily Express har lavet.

Flygtninge ankommer til Padborg. Siden 6. september er der i alt kommet 14.400. Langt de fleste er taget videre til Sverige. Foto: Mikkel Berg Pedersen/POLFOTO. Politik - 25. sep. 2015 - kl. 13:03 DF: Økonomisk flygtninge-bombe skal med til forhandlingsbordet

Mangelfuld grafik

I en artikel, hvor det engelske medie opgør, hvor mange flygtninge hvert EU-land hver især skal tage i forbindelse med det kvotesystem, EUs toppolitikere just har vedtaget, har man lavet nedenstående grafik med et Europa-kort og de specifikke tal.

Men hvor søren er Danmark blevet af?

(Screenshot af express.co.uk)
(Screenshot af express.co.uk)

Det spørgsmål ville Ekstra Bladet gerne stille vore kollegaer på den anden side af Nordsøen.

Men selv om online-redaktionens telefonpasser sagtens kunne se, at det er for galt og anerkender, at der skal afkræves et svar, så var det ikke muligt at finde en relevant journalist eller redaktør, der kan fortælle, hvad der er gået galt.

Mediet har dog lovet at vende tilbage, så snart skyldsspørgsmålet er afklaret.

Se også: 14.400 flygtninge til Danmark på 18 dage

Retfærdigvis skal det dog siges, at det engelske medie nævner Danmark i artiklen.

Sammen med Storbritannien og Irland er Danmark nemlig ikke tvunget til at tage del i fordelingen af den massive flygtningestrøm, der er genereret i forbindelse med borgerkrigen i Syrien.

Danmark og Irland har dog givet tilsagn om, at man gerne vil tage sin del af ansvaret, mens Storbritannien vil tage 20.000 syriske flygtninge over de næste fem år.

I alt 160.000 flygtninge skal fordeles.

Se også: Tyskland giver milliarder til flygtninge i delstater

224 kommentarer
Vis kommentarer