Annonce:
Annonce:

Hvor kom den fra Trump? Hylder pludselig Obama og Clinton

Fem af USAs tidligere præsidenter var lørdag samlet til velgørenhedsarrangement i Texas. Her overraskede både de og Donald Trump

Jimmy Carter, Bush senior, Bush junior, Obama og Clinton var samlet under samme tag for første gang siden 2013. Video: AP
Annonce:
Følg Samfund

For første gang siden 2013 var fem tidligere amerikanske præsidenter samlet under samme tag, da demokraternes Bill Clinton, Barack Obama og Jimmy Carter samt Bush senior og junior lørdag deltog i et velgørenhedsarrangement i Texas.

Den sørgelige baggrund for mødet var et storslået indsamlingsshow til fordel for ofrene for de voldsomme storme, der i flere omgange de seneste måneder har raseret den sydøstlige del af USA, Puerto Rico og de Amerikanske Jomfruøer.

De tidligere politiske superstjerner hyldede trods uenigheder og partiskel hinanden på scenen og opfordrede til sammenhold amerikanerne imellem.

Stridsøksen begravet
Velgørenhedsarrangementet var på forhånd ventet med spænding, da George W. Bush og Barack Obama tidligere på ugen åbnede op for en verbal krig med Donald Trump.

Annonce:

Obama tog ved en tale i Virginia afstand fra Trumps hadefulde retorik overfor folk med andre politiske overbevisninger end ham selv og han kritiserede den siddende præsidents håndtering af raceurolighederne i Charlottesville tilbage i august.

- Noget af den politik vi ser nu, troede jeg vi havde lagt bag os. Det er folk, der kigger 50 år tilbage. Dette er det 21. århundrede ikke det 20., lød det fra Obama med klare referencer til USA's mørke befolknings kamp for rettigheder op igennem 60'erne og 70'erne.

Ved en tale i New York tordnede George W. Bush mod Trumps populistiske nationalisme og fordømte hans handelspolitik.

Men selvom Obama og Bush tidligere på ugen åbnede op for posen af kritik mod Trump, var stridsøksen begravet lørdag eftermiddag.

Trump: I er nogle af de fineste
Det gjaldt - måske lidt overraskende - også fra Donald Trumps side.

Trump har ellers ikke holdt sig tilbage tidligere med at kritisere Barack Obamas administration samt familien Clinton, der er blandt Trumps favorit syndebukke.

Annonce:

Men da præsidenten tonede frem på en video for at komme med en kort tale til publikum ved indsamlingen, hylede Trump de tidligere præsidenter og kaldte dem 'Nogle af Amerikas fineste offentlige tjenere.'

- I efterdønnigerne af disse forfærdelige storme har det amerikanske folk gjort det, de gør bedst. Vi stod sammen, vi hjalp hinanden, lød det fra Trump:

- Alle fem tidligere præsidenters indsats spiller en enorm rolle i hjælpen til vores landsmænd. Til Præsident Jimmy Carter, George HW. Bush, Bill Clinton, George W. Bush og Barack Obama, Melania og jeg vil gerne udtrykke vores dybe taknemmelighed for jeres enorme hjælp, lød ordene fra Trump.

Trump havde indtalt en videobesked til lørdagens arrangement. Tonen var positiv og samlende. Foto: AP
Trump havde indtalt en videobesked til lørdagens arrangement. Tonen var positiv og samlende. Foto: AP
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: