Annonce:
Annonce:

Hybrid brød i brand i p-hus

Voldsom røgudvikling og vanskeligt slukningsarbejde ventede redningsfolk, da en hybridbil natten til tirsdag brød i brand i p-hus

Det var noget et maskineri, der i nat blev sat i gang for at fjerne bilen, da denne type, foruden sin forbrændingsmotor, har et lithium-ion-batteri, der kan fremkalde en brand vanskelig at slukke, hvis der går ild i bilen.
Annonce:
Følg Samfund

En hybridbil brød natten til tirsdag i brand i p-kælderen i Rotunden ved Bryggertorvet i Gentofte, hvilket førte til voldsom røgudvikling.

Vagtchef ved Nordsjællands Politi, Camilla Priegel, oplyser, at der ikke umiddelbart er tegn på, at branden skulle være påsat.

Hovedstadens Beredskab assisterede Beredskab Øst i slukningsarbejdet og troppede op med en sluknings- og ventilationsrobot, som blev brugt til at bugsere den udbrændte bil ud af p-kælderen, oplyser operationschef Kristian Levy tidligt tirsdag.

- Sprinkleranlægget har kontrolleret branden, så den ikke har bredt sig til resten af p-kælderen, og brandvæsnet har så kunnet få slukket branden og få køretøjet ud, siger Kristian Levy til Ekstra Bladet.

Hele p-kælderen var fyldt med røg, oplyser Levy.

Annonce:

- En brand i en bil med både forbrændingsmotor og lithium-ion-batteri er speciel, idet det er en brand, der er langt vanskeligere at slukke, hvis batteripakken bliver involveret.

- Sker det, er branden næsten umulig at slukke med konventionelle midler, fortæller Levy.

Der er ikke umiddelbart tegn på, at branden har været påsat, oplyser politiet. Foto: Hovedstadens Beredskab.
Der er ikke umiddelbart tegn på, at branden har været påsat, oplyser politiet. Foto: Hovedstadens Beredskab.

Beredskab Øst har udviklet en slukningsmetode, som har vist sig ret effektiv. Den går ganske enkelt ud på at nedsænke hele køretøjet i en skibscontainer fyldt med vand. Beredskabet kører rundt i Danmark og assisterer ved brande af den slags, oplyser Levy.

- Vi vil få flere brande af denne type. Førhen kunne man regne med at slukke en bilbrand på ti minutter, selv om den var helt overtændt, men sådan er det ikke længere, siger Levy.

- En bil med batteripakke kan stå og brænde længe, før ilden er helt slukket, og det er denne brand et eksempel på.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor heldig har man dog lov til at være på boligmarkedet?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: