Annonce:
Annonce:

Hygiejnekontrol lukker Meyers prestige-restaurant

Claus Meyer er blevet tvunget til at lukke endnu en restaurant i New York

I 30 år har Claus Meyer arbejdet på at løfte dansk madkultur med sine forretninger. Nu er han flyttet til New York for at hjælpe socialt udsatte og åbne endnu en restaurant. (Foto: Finn Frandsen)
I 30 år har Claus Meyer arbejdet på at løfte dansk madkultur med sine forretninger. Nu er han flyttet til New York for at hjælpe socialt udsatte og åbne endnu en restaurant. (Foto: Finn Frandsen)
Annonce:
Følg Samfund

Den danske kokke-iværksætter er løbet ind i flere problemer i forbindelse med sit New York-eventyr.

Efter de lokale sundhedsmyndigheder har været på kontrolbesøg på Meyers restaurant Norman, har de konstateret, at stedet har overtrådt en stribe hygiejneregler. Det har fået kokken til at lukke stedet midlertidigt. Det skriver FødevareWatch.

- Fødevare-kontaktoverflade ikke ordentligt vasket, rengjort og renset efter brug, skriver New York City Department of Health and Mental Hygeine i sine bemærkninger.

Samtidig nævner de, at den personlige hygiejne hos personalet var 'utilstrækkelig'. Der var problemer med beskidt beklædning og manglende hårbånd. Derudover fandt kontrollanterne mad, som ikke var 'beskyttet mod en potentiel forureningskilde under opbevaring, forberedelse, transport, fremvisning eller service.'

Meyer lukker amerikansk restaurant-eventyr

Annonce:

Byggeri
Meyers-organisationen fortæller, at selve grunden til, at myndighederne har fået Norman til at lukke midlertidigt, er at restauranten manglede nogle 'byggetekniske foranstaltninger', som de blev gjort opmærksom på.

I en mail til FødevareWatch drejer det sig om to svingdøre i barkonstruktionen, så der ikke er uhindret passage mellem arbejdsområde og gæsteområde, og en hævet væg bag køkkenbaren.

- Den anmærkning, som er foretaget, der er skyld i, at vi må lukke nogle dage, har ikke hjemmel i nogen juridisk statut, men er op til fortolkning, og det er et eksempel på et bureaukratisk system, som man må bakse med, når man åbner restaurant i New York, skriver kommunikationschef Christina Heinze Johansson.

Claus Meyer sammen med kok Gunnar Gislason i 'Agern' i New Yorks Grand Central Terminal kort efter restauranten modtog sin Michelin-stjerne. (Foto: AP/Bebeto Matthews)
Claus Meyer sammen med kok Gunnar Gislason i 'Agern' i New Yorks Grand Central Terminal kort efter restauranten modtog sin Michelin-stjerne. (Foto: AP/Bebeto Matthews)

Uheld
I slutningen af marts blev stjernekokken ramt af en vandskade, som tvang Meyer til at lukke sin anden New York-restaurant 'Agern'. Det fortalte restauranten på sin Facebook-side.

'28. marts blev vi ramt af en oversvømmelse grundet bebyggelse tæt på restauranten, hvilket resulterede i vandskade. Restauranten vil være midlertidigt være lukket i forbindelse med de nødvendige reparationer', lød det.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: