Den danske kokke-iværksætter er løbet ind i flere problemer i forbindelse med sit New York-eventyr.
Efter de lokale sundhedsmyndigheder har været på kontrolbesøg på Meyers restaurant Norman, har de konstateret, at stedet har overtrådt en stribe hygiejneregler. Det har fået kokken til at lukke stedet midlertidigt. Det skriver FødevareWatch.
- Fødevare-kontaktoverflade ikke ordentligt vasket, rengjort og renset efter brug, skriver New York City Department of Health and Mental Hygeine i sine bemærkninger.
Samtidig nævner de, at den personlige hygiejne hos personalet var 'utilstrækkelig'. Der var problemer med beskidt beklædning og manglende hårbånd. Derudover fandt kontrollanterne mad, som ikke var 'beskyttet mod en potentiel forureningskilde under opbevaring, forberedelse, transport, fremvisning eller service.'
Meyer lukker amerikansk restaurant-eventyr
Byggeri
Meyers-organisationen fortæller, at selve grunden til, at myndighederne har fået Norman til at lukke midlertidigt, er at restauranten manglede nogle 'byggetekniske foranstaltninger', som de blev gjort opmærksom på.
I en mail til FødevareWatch drejer det sig om to svingdøre i barkonstruktionen, så der ikke er uhindret passage mellem arbejdsområde og gæsteområde, og en hævet væg bag køkkenbaren.
- Den anmærkning, som er foretaget, der er skyld i, at vi må lukke nogle dage, har ikke hjemmel i nogen juridisk statut, men er op til fortolkning, og det er et eksempel på et bureaukratisk system, som man må bakse med, når man åbner restaurant i New York, skriver kommunikationschef Christina Heinze Johansson.
Uheld
I slutningen af marts blev stjernekokken ramt af en vandskade, som tvang Meyer til at lukke sin anden New York-restaurant 'Agern'. Det fortalte restauranten på sin Facebook-side.
'28. marts blev vi ramt af en oversvømmelse grundet bebyggelse tæt på restauranten, hvilket resulterede i vandskade. Restauranten vil være midlertidigt være lukket i forbindelse med de nødvendige reparationer', lød det.