Hyldet for at invitere til juleaften: Men ingen melder sig

Frank Løve Hennig er overrasket over den store respons - men lige så overrasket over, at det ikke udmønter sig i gæster

Frank Løve Hennig og hans datter Anna-Sofia vil gerne invitere til juleaften, men på trods af mange delinger og kommentarer har ingen meldt sig. Privatfoto
Frank Løve Hennig og hans datter Anna-Sofia vil gerne invitere til juleaften, men på trods af mange delinger og kommentarer har ingen meldt sig. Privatfoto

Næsten 14000 personer har delt Frank Løve Hennigs opslag på Facebook, hvor han inviterer en anden enlig mor eller far med et eller to børn til juleaften hjemme hos ham selv og hans 11-årige datter Anna-Sofia i Valby.

Samtidig har opslaget fået mere end 1300 kommentarer, hvor størstedelen skriver, at det er en superfin ide, og at det er smukt at se en far, der viser sin datter værdien af at dele og glæde andre.

Men alligevel er det ikke lykkedes Frank Løve Hennig og Anna-Sofia at finde nogen gæster til juleaften, mens det ikke skorter på tilbud om at de kan komme på besøg.

Og det undrer  Frank Løve Hennig.

- Det overrasker mig vildt, at så mange har delt det, og det overrasker mig endnu mere, at der ikke er nogen, der har svaret på det. Det overrasker mig rigtig meget.

- Tror du, at det er, fordi der er nogle, der skammer sig over at modtage hjælp?

- Det kan jeg ikke svare på. Det håber jeg ikke på.

- Hvorfor tror du, at det er så svært at finde nogen?

- Folk tør måske ikke kaste sig ud i det og tænker, hvad er det nu for noget. Nu bor vi også i København, måske bor der lidt flere andre steder, der kan bruge hjælp, siger han.

Håber stadig
Selv om Frank Løve Hennig synes, at det er sødt, at så mange tilbyder, at han og datteren kan komme på besøg hos dem juleaften, så er det ikke umiddelbart noget, de vil benytte sig af.

- Ikke pt. Ude godt, men hjemme bedst for os. Det har også noget med min datter at gøre. Det er jo børnenes fest, og hun vil gerne have gaver, danse om juletræet og spille spil derhjemme, siger han og tilføjer:

- Vi gør det, fordi vi gerne vil prøve at gøre forskel for andre mennesker, og så gør jeg det også, fordi jeg gerne vil vise min datter, at man kan gøre noget godt for andre mennesker, og at verden kan se anderledes ud.

- Tror du, at det ender med, at I får gæster?

- Ja, jeg tror da på julemanden. Og ellers er der ikke noget at gøre ved det. Så har vi prøvet, og så skal vi måske prøve igen næste år, så folk kan se, at der er noget seriøsitet i det. For jeg tror faktisk, at der er rigtig mange fattige derude, siger Frank Løve Hennig.

- Vil din datter blive skuffet, hvis I ikke får gæster?

- Ja, det tror jeg faktisk lidt. Vi snakkede om det sidste år, og der var hun ikke klar til det. Og i år har vi snakket om det i rimelig god tid, og hun vil også gerne gøre en god gerning. Vi prøver hjemme hos os at gøre en god gerning en gang imellem, siger han.

Frank Løve Hennig har sat en deadline for gæster til 16. december. De har plads til at invitere en far eller en mor med et barn eller to, ligesom der også sagtens kan komme en farfar og farmor med også, og også en lille familie mere, hvis det bliver aktuelt.

202 kommentarer
Vis kommentarer