Har du taget prøven tidligere eller skal du til prøven torsdag? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)
Torsdag er en helt særlig dag for 3359 personer i Danmark.
For anden gang i år finde den udskældte indfødsretsprøve sted 51 steder i landet.
Skæbnedagen finder sted to gange om året, og sidste gang - i juni - gik den ikke ubemærket hen. For kritikken væltede ned over testen, umiddelbart efter at de sidste krydser var sat.
Ifølge kritikerne stillede den urimelige krav til deltagernes viden om Danmark, lød det blandt andet fra sammenslutningen De Danske Sprogcentre.
- Mange af spørgsmålene havde en sådan detaljeringsgrad, at det mest af alt blev en hukommelsesprøve, siger sprogcentrenes formand, Poul Neergaard.
Prøv den gamle test herunder. Kan du blive dansk statsborger?
Olsen-Banden og og kongehuset
For at blive dansk statsborger, skal du bestå testen, og det anbefales at have styr på højskolebevægelsen, kongehuset og Olsen-Banden.
Et af målene for den negative respons var et spørgsmål om, hvornår den første film om Olsen-Banden havde premiere. Var det i 1968, 1970 eller 1971?
Det var i 1968. Men svarmulighederne lå meget tæt på hinanden, og derfor erklærede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) senere, at der var god grund til at rette prøven lidt til.
Dermed var det ikke sagt, at testen generelt var for vanskelig. Heller ikke selv om kun knap hver tredje af de 2359 deltagere bestod.
Ikke lettere
Men selv om i sommer fik massiv kritik, så er der ingen udsigt til, at deltagerne vil slippe nemmere igennem de 40 multiple choice-spørgsmål denne gang.
Det oplyser Styrelsen for International Rekruttering og Integration (Siri), som har lavet testen til de - måske - kommende danske statsborgere.
- Styrelsen har ved udarbejdelsen af den kommende indfødsretsprøve tilstræbt at lave en prøve med samme sværhedsgrad som prøven i juni 2016, står der i en kommentar fra Siri.
Hvilken sværhedsgrad, der er rimelig, vil Poul Neergaard fra De Danske Sprogcentre helst ikke udtale sig om. Men det skal ikke ligefrem kræve en klæbehjerne at bestå, fastslår formanden.
Deltagerne skal svare rigtigt på mindst 32 af 40 spørgsmål for at bestå.
Dumpede selv om han bestod
Ekstra Bladet har tidligere skrevet om den dengang 23-årige Faton Nesimi, som i første omgang fik at vide, at han dumpede prøven.
Da han dog selv rettede den, viste det sig, at han havde bestået - endda klaret skærende rigtig godt.
Han valgte derfor at konfrontere retterne af prøven, og ganske rigtigt: Faton Nesimi havde faktisk i virkeligheden bestået.
Du kan læse mere om den sag her.
Kan du blive dansker? Her er pensum til indfødsretsprøven
JP, Politiken eller Ekstra Bladet: Her er de klogeste læsere
Kunne du blive dansker, Inger? - Jeg deltager ikke i quizzer
Har du taget prøven tidligere eller skal du til prøven torsdag? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)