I dag bliver klippekortet lagt i graven

Det er absolut sidste udkald for at bruge sine klippekort i hovedstadsområdet

I dag er allersidste chance for at stemple dit klippekort til en gyldig billet i hovedstadsområdet. (Foto: Wikimedia Commons)
I dag er allersidste chance for at stemple dit klippekort til en gyldig billet i hovedstadsområdet. (Foto: Wikimedia Commons)

Et år senere end oprindeligt planlagt er det i dag, tirsdag, endegyldigt forbi med de farvede zoneklippekort i hovedstadsområdet.

Sidste chance for at købe klippekortene var 8. februar i år, og nu er det også slut med at bruge klippekortene som billet.

- 30. juni klokken 23.59 er absolut sidste udkald for at bruge klippekortene, siger Aske Wieth-Knudsen, der er chef for forretningsudvikling i DSB, til Ekstra Bladet.

Et traditionelt betalingsmiddel er derfor ved at være forbi, men DSB formoder, at det har været forbi for de fleste rejsende i et stykke tid.

- Nu har vi informeret om det her til vores kunder i over et år, og vi stoppede salget 8. februar. Så det er ikke ret mange af de kunder, som ikke hamstrede klippekortene, som har klip tilbage.

Risikerer kontrolafgift
Af hensyn til klippekort, der gælder uden for hovedstaden, står klippe-automaterne stadig på stationerne, men hvis man bliver fristet til at bruge sit forældede klippekort, skal man ikke være sikker på forståelse fra DSB.

- Vi forventer, det er ganske få kunder, der ikke har hørt om, at klippekortene bliver afskaffet. I princippet er et hovedstadsklippekort ikke længere gyldigt rejsehjemmel efter 30. juni, så det betyder, at man kan risikere en kontrolafgift.

- Det er klart, at i en periode efter vi er stoppet, vil vi se på, om der er en særlig konduite, hvis familien fra Jylland eksempelvis ikke har hørt om det. Men hovedrådet er: Lad være med at bruge dine klippekort for hovedstaden efter 30. juni.

Brug rejsekort i stedet
Efter klippekortenes død opfordrer DSB derfor primært til, at man bruger det ellers ofte udskældte rejsekort.

- Ud over at få hvad der svarer til billigste klippekortpris, får man også 20 procent rabat, når man rejser uden for myldretiden, siger Aske Wieth-Knudsen.

Han henviser derudover til DSB's mobilklippekort samt mobilbilletter, som man kan købe i DSB, Movia og metroselskabets fælles app.

- Hvad gør man, hvis man nu ikke er så digitalt minded, når man gerne vil købe en billet i kioskerne og automaterne på stationerne?

- I vores billetautomater og på vores stationer kan man købe gammeldags kontantbilletter. Men det er til en lidt højere pris, så der vil vi anbefale, at man anskaffer sig et rejsekort, for det er den billigste løsning til de lokale rejser i hovedstaden, siger han.

70 kommentarer
Vis kommentarer