Annonce:
Annonce:

I dag fjernes krav om coronapas hos zooer og forlystelsesparker

Kravet om coronapas hos landets attraktioner fjernes, netop som højsæsonen er ved at nå sin afslutning

Wammen og Heunicke præsenterede coronapasset frem i Københavns Lufthavn 28. maj.
Annonce:
Følg Samfund

Fra søndag er det ikke længere et krav, at besøgende skal være vaccineret mod corona, være tidligere smittet eller have en negativ test, når de besøger landets attraktioner.

Her fjernes nemlig kravet om coronapas. Således vil blandt andet museer, mindre spillesteder, forlystelsesparker samt zoologiske haver slippe for at spørge om passet ved indgangen.

I Givskud Zoo - Zootopia nær Vejle er de glade for, at kravet forsvinder, selv om det kommer for sent, fortæller direktør Richard Østerballe, som heller ikke forventer, at det vil få den store effekt på besøgstallet.

- Vi slipper for den logistiske omkostning, det er at stå og kontrollere folk.

- Men det skulle være sket for tre uger siden, hvis vi virkelig skulle have mærket det på vores besøgstal, siger han.

I Tivoli i København er de glade for, at kravet om coronapas fjernes. Det skal stadig vises, hvis man vil have indendørs servering i spisestederne. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
I Tivoli i København er de glade for, at kravet om coronapas fjernes. Det skal stadig vises, hvis man vil have indendørs servering i spisestederne. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
 

Annonce:

Selv om kravet bliver fjernet på et tidspunkt, hvor højsæsonen er ved at nå sin ende, er håbet, at det vil få en positiv betydning i forhold til de udenlandske gæster.

- Vi har oplevet stor forvirring fra blandt andet vores tyske gæster, som kommer og slet ikke er klar over, at de skal møde med en eller anden form for dokumentation, siger Østerballe og uddyber, at i stedet for at køre hen og blive lyntestet, er de kørt deres vej igen.

I Tivoli i København er de også glade for, at kravet om coronapas forsvinder.

- Jeg tror, at mange gæster måske har haft en vis barriere for, at de skulle ud og tage del i kultur- og forlystelseslivet igen. Der har coronapas måske været et benspænd, siger Torben Plank, Tivolis pressechef.

Han mener, det er svært at sige, hvad der påvirker forlystelsesparkens besøgstal. Han tror dog, at mange turister vil opleve, at det er lettere at komme i Tivoli.

Annonce:

Selv om coronapasset fjernes ved indgangen, ser det anderledes ud hos attraktionernes spisesteder. Her skal gæsterne - ligesom ved de resterende af landet restauranter - vise coronapas ved indendørs servering.

I Djurs Sommerland på Djursland gælder dette krav også i forlystelsesparkens vandland. Ifølge administrerende direktør Henrik B. Nielsen, bliver en 'administrativ byrde' flyttet ud til restauranterne.

- Men omvendt, hvis det er det, der er kravet fra myndighedernes side, kommer vi selvfølgelig til at gøre det, siger han.

- Vi må sige, at danskerne, som har været på besøg i stort antal her i sommer, har virkelig været forberedte, når de er kommet ud til attraktionerne.

- Så det er vi overbeviste om, de også vil være, når vi skal se coronapas for at gå ind i restauranterne.

Passet skal vises på restauranter og barer frem til 1. september.

FAKTA: Disse restriktioner forsvinder søndag

Søndag bortfalder en lang række af de restriktioner, der har været i kraft med henblik på at bremse smitten med coronavirus.

Få et overblik her:

  •  Coronapas på udvalgte steder

Man skal ikke længere fremvise coronapas, når man går på museum eller besøger spillesteder, teatre og biografer med færre end 500 tilskuere.

Kravet om coronapas ophæves også for forlystelsesparker, zoologiske haver, markeder samt for indendørs og udendørs idrætsarrangementer som for eksempel fodboldkampe.

Fitnesscentre skal ikke længere systematisk tjekke coronapas.

  •  Krav om pladsbillet i toget

Man behøver ikke længere have en pladsbillet for at køre med regionaltog. Kravet er dog stadig gældende i DSB's intercity- og intercitylyntog.

  •  Udebanefans til fodbold

Det bliver igen tilladt for fodboldklubber at åbne op for billetsalget til udebanetribunerne.

  •  Arealkrav

Arealkravet lempes til to kvadratmeter per person på alle områder. Det planlægges udfaset helt 1. september.

  • Testkrav på uddannelsessteder

Det er ikke længere et krav, at man bliver testet, inden man tropper op på efterskoler, daghøjskoler, ungdoms- og voksenuddannelser samt videregående uddannelser. Nu er det blot en opfordring.

  • Større arrangementer

Deltagerbegrænsningen ophæves for dyrskuer, mens det hæves fra 500 til 3000 for udendørs markeder. For indendørs markeder hæves det fra 100 til 500.

For udendørs motionsevents stiger det maksimale deltagerantal fra 5000 personer inddelt i grupper à 500 til 10.000 inddelt i grupper à 500.

Indendørs arrangementer med stående gæster åbner igen med maksimalt 3000 gæster i grupper à 500.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: