I dag kan dette blive ulovligt i Danmark

Hurtigt overblik: Her får du det vigtigste, du skal vide, om dagen i dag, torsdag

Hvor stort et problem er burkaer? (Producer: Martin Lorentsen)

Torsdag vedtager Folketinget efter al sandsynlighed det meget omdiskuterede tildækningsforbud, der skal fjerne burka og niqab fra det offentlige rum.

Otte niqabklædte kvinder overværede sidste del af behandlingerne af lovforslag i Folketingssalen. Foto: Per Rasmussen Dansk politik Otte niqabklædte kvinder mødte op i Folketingssalen

Et forbud vil betyde, at belædningsformerne niqab og burka ikke længere vil være lovlige at bære i det offentlige rum i Danmark.

Niqab: Tørklæde der kun viser øjnene. Der er to typer niqab.

En halv niqab lader ud over øjnene et stykke af panden være udækket.

En fuld niqab dækker hele ansigtet med undtagelse af øjnene. Den består typisk af et bånd, der bindes rundt om panden, samt et længere stykke stof, der dækker ansigt og hår, så kun en sprække til øjnene er fri.

Burka: En ikkegennemsigtig altdækkende beklædningsgenstand båret af mange muslimske kvinder, hovedsageligt i Afghanistan. Den er en slags udvidet niqab, der ligeledes dækker øjnene, typisk med et lille netgardin.

Kilde: Religion.dk

Dette og meget mere - heriblandt gårsdagens Distortion-festival og det seneste nye om dagens vejr - giver vi meget mere om i nyhedsoverblikket, som du kan se i fuld længde herunder.

Dagens debattører er tidligere folketingspolitiker Özlem Cekic og Ekstra Bladets opinionsredaktør, Mads Kastrup.

Debattør Özlem Cekic og Ekstra Bladets debatredaktør Mads Kastrup analyserer dagens tophistorier. Få også dagens vejrudsigt, trafikopdatering og meget mere. (Producer: Martin Lorentsen)

490 kommentarer
Vis kommentarer