I dag skal hun ud af Danmark

13-årige Yimings skæbne er afgjort på forældede oplysninger

Ekstra Bladet har talt med den unge pige, som siger, at hun skal udvises fordi, Udlændingestyrelsen ikke mener at hun kan integreres

Sagen om Udlændingestyrelsens benhårde nej til den 13-årige skoleelev Yiming Liu om ophold i Danmark har vakt forargelse over hele landet.

Senest kl. 12 i dag skal pigen være ude af Danmark Til trods for at hun på blot syv måneder har overrasket alle med en lynhurtig integration i 6. klasse på Hvinningdal-skolen i Silkeborg.

Afslaget bygger imidlertid ikke på friske, men snarere forældede oplysninger om Yiming. Styrelsen har afgjort sagen  om 'manglende mulighed for vellykket integration' på de oplysninger, som står i den syv måneder gamle ansøgning om fast ophold.

Så selv om Yiming i virkelighedens verden er en lysende succeshistorie, står Styrelsens afslag ved magt. Kun Udlændingenævnet kan bevilge, at hendes ophold forlænges under klagesagen.

- Så må vi rejse

I dag tikker uret ubønhørligt for pigen med de store briller og hendes danske familie. Efter kl. 12 opholder hun sig ulovligt i Danmark, og så risikerer hun at blive anholdt og anbragt i en af Udlændingestyrelsens udrejselejre.

- Men det kommer ikke til at ske. Så må vi forlade Danmark, siger Yimings nye far, orlogskaptajn i Forsvaret, Kjeld Gaard-Frederiksen.

Pigens 38-årige kinesiske mor Zhan Xu har bevaret den fulde forældremyndighed i sit nye ægteskab. I disse timer kæmper familiens advokat Jacob Engelbrechtsen af få nulstillet udvisningen, så Yiming lovligt kan fortsætte sin skolegang og nye venskaber under klagesagen.

Både skolen og en stor kreds af forældre har varmt støttet den vellidte skoleelevs forbliven i byen. En lokal underskriftsindsamling nåede i går op over 1.400 underskrifter. I dag er antallet på flere end 5.000 underskrifter.

Risikerer anholdelse

53-årige Kjeld Gaard-Frederiksen, som er dekoreret flådeofficer efter en række udsendelser til konfliktområder, bebuder imidlertid, at familien vil flytte til Tyskland i tilfælde af nederlag i klagesagen.

I følge Kjeld Gaard-frederiksen kan sagen få konsekvenser for militærfolk og andre, der udstationeres i udlandet.

- Både udsendte militært ansatte og civile erhvervsfolk finder kærligheden derude. Men hvis Udlændingestyrelsen fortsætter med at gøre livet til et helvede for de hjemvendte og deres nye familier, kan det blive svært at få folk til at tage afsted, siger han.

 Han påtænker at returnere sine militære hædersbevisninger for blandt andet piratjagt i Golfen og andre farlige operationer, med mindre Yiming for lov at blive.

Politisk postyr
Sagen begyndte, da Styrelsen sidste onsdag kl 18.30 e-mailede afslaget med en udrejsefrist på syv dage. På grund af helligdag i torsdags, lukkede kontorer fredag og den efterfølgende weekend har familien reelt kun haft to dage til at reagere i.

Den korte tidsramme har vakt politisk postyr både lokalt og i Folketinget, og også i Udlændingestyrelsen er udvisningen et hedt emne.

Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten kræver med direkte baggrund i Ekstra Bladets nyhed i fredags en fuldstændig forklaring fra integrationsminister Inger Støjberg (V).

Det sker i form af et skriftligt spørgsmål med krav om, at ministeren ned til mindste detalje dokumenterer, hvorfor 13-årige Yiming ikke kan integreres i Danmark.

- Sagen afslører en grundlæggende urimelig lovgivning, som strider mod enhver anstændighed og sund fornuft, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Hul i hovedet

- Netop børn er jo enormt gode til at integrere sig og falde godt ind i et samfund. Og som jeg har læst i Ekstra Bladet, er den kinesiske pige endog faldet ekstraordinært hurtigt og succesrigt til.

- Børn har en fundamental ret til at være sammen med mor eller far. Her har moderen endda forældremyndigheden, men det spiller åbenbart ingen rolle.

- Det er hul i hovedet. Udvisningen strider mod alt, vi ved om integration - den giver slet, slet ingen mening, siger Johanne Schmidt-Nielsen til Ekstra Bladet.

5000 protesterer mod udvisning af 13-årig pige

5000 protesterer mod udvisning af 13-årig pige Johanne om udvisning: - Hul i hovedet

5000 protesterer mod udvisning af 13-årig pige Johanne om udvisning: - Hul i hovedet Kaptajn Kjelds datter udvises: Så afleverer jeg mine medaljer tilbage

5000 protesterer mod udvisning af 13-årig pige Johanne om udvisning: - Hul i hovedet Kaptajn Kjelds datter udvises: Så afleverer jeg mine medaljer tilbage Orlogskaptajnen Kjeld beskytter Danmark: Nu skal hans 13-årige papdatter udvises