I Finland vier Mumrikken japanske par i Mumidalen

Hvert år rejser japanere til Mumidalen i Finland for at blive gift i selskab med mumifigurerne

Fortællingen om de hvide, buttede og rundsnudede mumitrolde betyder så meget for mange japanere, at nogle vælger at blive gift i selskab med dem.

Hver sommer rejser omkring ti japanske par til Mumiverden i den finske Nådendal for at blive viet, og sæsonen er netop nu i fuld gang. Det skriver det finske nyhedsbureau FNB.

Mumrikken - et lille menneske med en stor, grøn hat, som også hører med til mumitrolds-sagaen - læser troskabsløftet op og vier parrene. Imens står de øvrige figurer bag ved parret og lytter.

- Mumifar og Mumimors ægteskab er et godt eksempel på et harmonisk og langt forhold, hvor gensidig tillid og respekt hersker, siger Mumriken ifølge FNB.

Den energiske Lille My med rød hårdknold og kjole leder ceremonien, som foregår ved trapperne til mumihuset.

Men det vigtigste for de japanske par er i virkeligheden de værdier og betydninger, som er forbundet med mumierne - ikke at figurerne er til stede. Det fortæller markedsføringsdirektør i Mumiverden Ann-Karin Koskinen.

- Samfundet i Japan er på mange måder stadig ret reguleret. Men i mumitroldenes selskab kan man være præcis, som man er, siger hun til FNB.

Nogle gange deltager også de japanske brudepars forældre i ceremonien, hvilket ifølge Koskinen vidner om, at japanerne tager mumierne aldeles alvorligt.

- Vores medarbejdere er blevet informeret om, at de japanske par tager det hele dybt seriøst, siger hun til svenske TT.

Mumitroldene er ekstremt populære i Japan. Hvert år valfarter tusindvis af japanske turister til Finland for at lære mumitroldenes skaber, Tove Janssons, hjemland at kende.

1 kommentar
Vis kommentarer