Du kan her rette dine indstillinger for, om vi må sætte cookies og bruge persondata, eller du kan give os besked, hvis en annonce er upassende, rummer fejl eller er ulovlig.
eller
Rapportér annonce
Du har mulighed for at rapportere denne annonce til annonceafdelingen på Ekstra Bladet, hvis du enten finder annoncen upassende eller at annonceringen er ulovlig.
Vær opmærksom på at du er i gang med at anmelde en annonce som værende ulovlig, er du sikker på du vil fortsætte? (En ulovlig annonce overtræder gældende lovgivning, læs mere her)
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi har flere retningslinjer for annoncering på Ekstra Bladet, som skal overholdes, og hvis vi finder at annoncøren ikke har overholdt disse, vil de blive frataget muligheden for at annoncere på Ekstra Bladet fremadrettet. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor, så vi kan få lokaliseret annoncen og tjekket op på om vores retningslinjer overholdes.
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi vil gerne høre din begrundelse for din anmeldelse, så vi kan undersøge annoncen, da vi tager alle indsendte anmeldelser alvorligt. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor.
Din begrundelse skal som minimum bestå af 30 tegn
Tak for din henvendelse
Din anmeldelse er nu afsluttet. Tak fordi du bidrager til EB.dk.Annoncerne på EB.dk er en essentiel indtægtskilde, som sørger for at Ekstra Bladet hver dag kan udkomme, og holde danskerne oplyste om hvad der foregår rundt omkring i verden.
Fejl
Der skete en fejl med afsendelsen af rapporteringen.
I nat udløses spændingen: 21.395 kommer IKKE ind på drømmestudiet
Klokken 00:01 afgøres skæbnen for tusindvis af ansøgere til en videregående uddannelse - her er listen over skoler, der afviser flest
Ingeniørstudierne optager markant flere studerende end for blot nogle få år siden. I alt 5929 får i nat tilbudt en plads på studiet som enten civil- eller diplomingeniør. I 2010 var tallet blot 3576. Foto: /ritzau/Casper Dalhoff
Annonce:
Følger SamfundFølg Samfund
De kommende timer tæller tusindvis af danske unge ned til, at det bliver midnat.
Et minut inde i fredagen får de elektronisk besked, om de er blevet optaget på drømmestudiet. Eller om karakteren var for lille, og der nu skal findes en anden vej frem i livet.
Torsdag eftermiddag offentliggjorde Undervisningsministeriet således årets statistik, der viser, at 65.165 bliver tilbudt den plads, de har ønsket. Men 21.395 ansøgere opfylder ikke adgangskravene og optages ikke.
Færre unge læser videre - flere træffer jobsikre studievalg
Der er færre unge, der vil læse videre på en videregående uddannelse, og de træffer mere jobsikre studievalg.
Det viser tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, skriver Ritzau.
De videregående uddannelser oplever i år således et lille fald på to procent i antallet af optagne i forhold til sidste år. De 1275 færre optagne i forhold til sidste år er dog på niveau med forrige år, i 2015.
Op igennem 00'erne og 10'erne steg antallet af optagne ellers støt. Det bekymrer dog ikke uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), at der er færre ansøgere og dermed optagne.
- Mit fokus er ikke at stoppe så mange som muligt ind på uddannelserne, men at vride mere kvalitet ud af dem. Det synes jeg, man kan se afspejlet.
- I mange, mange år har vi set kraftige stigninger i antallet af optagne på uddannelsesinstitutionerne. De har været fyldt til bristepunktet, så det hverken overrasker mig eller bekymrer mig, siger han.
91.539 har søgt ind på en videregående uddannelse i 2017, og 65.165 er optaget, hvilket er 1275 færre end sidste år.
Ifølge ministeriets opgørelse må 21.395 ansøgere til gengæld tjekke optagelse.dk med skuffet mine, når de kan få besked om deres studieplads fra midnat.
Der er sket en forskydning, i forhold til hvilke uddannelser de unge kommer ind på. Det vidner om ansvarlige valg, mener ministeren.
- Der sker en forskydning, hvor flere studerende kommer ind på de uddannelser, hvor der kommer til at mangle arbejdskraft de kommende år. Det er i sig selv positivt, siger Søren Pind.
Det er eksempelvis ingeniøruddannelserne og It-Universitetet, der kan sige velkommen til flere nye studerende. Sidstnævnte modtager hele 24 procent flere optagne i år.
Søren Pind understreger, at ingen uddannelse er finere end andre. Men det er en gevinst for alle – ikke mindst de unge selv – hvis de kan få et job efter studiet.
Det er særligt de maritime institutioner, de kunstneriske institutioner samt erhvervsakademierne, der i år har et lavere optag.
For erhvervsakademierne skyldes det, at optaget blev reduceret med 25 procent i år på engelsksprogede uddannelser på erhvervsakademierne og professionshøjskolerne.
Her er det sværest at komme ind I år er det sværest at blive optaget på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Designskolen Kolding.
Annonce:
De tre uddannelsessteder, der kræver bestået optagelsesprøve, afviser henholdsvis 59, 54 og 54 procent af alle ansøgere. En del af forklaringen er dog, at en afvisning - udover kampen om pladserne - også kan være, at man ikke møder op til prøven.
Derimod afviser de maritime skoler MARTEC i Frederikshavn, SIMAC i Svendborg og Aarhus Maskinmesterskole færrest i år, nemlig blot fem procent eller færre af alle ansøgere.
Du kan herunder se hele listen over ikke-optagne ansøgere fordelt på uddannelsessteder. Det er ansøgere, der hverken får tilbudt en studieplads eller en standby-plads. Tallet består af dem, der har for lavt karaktergennemsnit, og dem, der ikke opfylder adgangskravene, eller selv har annulleret deres ansøgning. Kilde: Undervisningsministeriet.
Bliver du afvist? Sådan får du hjælp
Det er muligt at chatte i nat mellem midnat og klokken 2 med eksperter fra Undervisningsministeriet, hvis du har spørgsmål om optagelse. Du finder chatten her.
Der er optaget 1275 færre i år end sidste år - eller hvad der svarer til et fald på to procent. Herunder kan du se, hvor mange der optages inden for de enkelte uddannelsesområder. Kilde: Undervisningsministeriet.
Annonce:
Herunder kan du se antallet af optagne fordelt på de enkelte uddannelsessteder. Kilde: Undervisningsministeriet.