I snit fløj 79.500 rejsende dagligt fra København i rekordår

Københavns Lufthavn sætter passagerrekord i 2016 med over 29 millioner rejsende

Flere end 29 millioner rejsende var gennem Københavns Lufthavn i 2016.

Det er en stigning på 9,1 procent i forhold til 2015 og det højeste antal nogensinde i lufthavnens historie. Det oplyser Københavns Lufthavne i en pressemeddelelse.

Ifølge lufthavnens administrerende direktør, Thomas Woldbye, trækker 22 nye flyruter i lufthavnen både forretningsrejsende og turister til.

- Vi har i dag flere end 160 direkte ruter ud i verden, og det er en væsentlig årsag til, at flere vælger at rejse hertil, ligesom det giver danske og sydsvenske rejsende gode muligheder for at komme direkte frem til deres rejsemål, siger Thomas Woldbye.

I alt 29.043.287 rejsende var gennem Københavns Lufthavn i Kastrup i 2016. Det svarer ifølge lufthavnen til et gennemsnit på over 79.500 hver eneste dag.

Det er især flyrejser rundt i Europa, der trækker væksten i lufthavnen med over to millioner flere rejsende end i 2015. Men også de lange oversøiske ruter og indenrigsruterne havde flere passagerer.

Tirsdag indledte lufthavnen to byggerier, der er en del af en stor udvidelse af faciliteterne i lufthavnen i Kastrup.

Transitområdet i Terminal 2 skal fordobles, så der bliver plads til mange nye passagerer.

Det er området efter sikkerhedskontrollen, hvor der er restauranter, butikker og venteområder. 4000 kvadratmeter bygges til og skal stå klar i sommeren 2018.

Samtidig bygges en helt ny finger - det område, hvor gates til fly ligger på en lang række. Den nye Finger E skal stå klar i 2019.

Byggeriet er en del af en større udvidelse af faciliteterne i Københavns Lufthavn, som samlet vil koste 20 milliarder kroner og skabe plads til 40 millioner årlige passagerer.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere