I spidsen for homo- og indvandrerkritisk parti: Lesbisk spidskandidat har en syrisk asylansøger som rengøringsdame

Det indvandrer- og homokritiske tyske parti Alternative für Deutschland har en lesbisk spidskandidat, der angiveligt har ansat en syrisk asylansøger som rengøringshjælper

Den en af de to spidskandidater for Alternative für Deutschland til Forbundsdagen er den 38-årige Alice Weidel. Foto: Michael Sohn
Den en af de to spidskandidater for Alternative für Deutschland til Forbundsdagen er den 38-årige Alice Weidel. Foto: Michael Sohn

Den 24. september skal tyskerne stemme om hvem der skal sidde i Forbundsdagen, der sammen med Forbundsrådet udgør det tyske parlament.

Skal man tro på meningsmålingerne, står det højreorienterede parti Alternative für Deutschland (AfD) til at komme ind i Forbundsdagen. Hvis det sker, er det en historisk begivenhed for den politiske sammensætning i Tyskland efter 2. Verdenskrig.

Her ganske tæt på valget går både medier og de mere midtsøgende partier hårdt til AfD. I en tysk vælger-runde ytrede den socialdemokratiske kanslerkandidat, Martin Schulz (SPD) sig om partiet:

 - Det her hetzmagerparti ikke er et alternativ for Tyskland. Det er derimod en skændsel. Stod det til mig, smed jeg dem ud. Jeg har smidt dem ud af EU-Parlamentet. De her mennesker tramper på andres værdighed, sagde Schulz.

En bemærkelsesværdig frontfigur i AfD er den 38-årige Alice Weidel. Sammen med den nationalkonservative Alexander Gauland er hun spidskandidat for partiet.

Normalt er politikeres seksualitet noget, der hører privatlivet og ikke offentligheden til. AfD’s valgprogram omfavner dog ikke ligefrem homoseksualitet. Partiet er blandt andet imod, at homoseksuelle skal have lov til at gifte sig.

Derfor er det svært at komme uden om, at Weidel privat lever i et lesbisk forhold med en schweizisk kvinde, der har rødder i Sri Lanka. Sammen har de to sønner.

Oveni i hendes homoseksualitet kommer, at Alice Weidel oprindeligt er økonom og i sin tid har arbejdet som analytiker for Goldman Sachs.

Alice Weidel har på det seneste været udsat for en række shitstorms i medierne. For nyligt har den tyske avis Die Zeit afsløret, at Weidel har en syrisk flygtning som rengøringshjælp. Alice Weidel har selv besvaret denne anklage i et tweet fra 13. september, hvor hun kalder avisens afsløring for ’Fake-News’.

Før historien om den syriske flygtning var Weidel i vælten på grund af offentliggørelsen af en lækket email i den tyske avis Die Welt. I emailen fra 24. februar 2013, som Alice Weidel angiveligt skulle have skrevet til en bekendt, ytrer Weidel sig i krydrede vendinger om Angela Merkel og regeringskabinettet. I emailen omtaler Weidel politikerne i kabinettet som nogle ’svin' og 'marionetdukker for 2. Verdenskrigs sejrherrer’.

Alice Weidel nægter dog gennem sin advokat, at indholdet i emailen kommer fra Weidels hænder.