Ibrahim med handicappet datter: Kæmper for at få konen hertil

Ibrahim har fået asyl i Danmark for at få hjælp til sin handicappede datter - nu vil han bare gerne have moren hertil

Følg Samfund

Træt ser han ud, Ibrahim Jebrel. Han kom til Danmark fra Syrien i December efter en lang udmarvende flugt med sin handicappede datter, Alma.

Hun fik ikke ilt nok til hjernen under fødslen, så han havde brug for at søge asyl et sted i Europa, hvor han kunne få sin tre-årige pige under behandling.

I går sad han foran Udlændingestyrelsen på Østerbro sammen med over 20 sultestrejkende asylansøgere, der ligesom han forsøger at få deres kære til Danmark.

Den lille piges mor befinder sig i Egypten, hvor hun flygtede til fra Syrien og Ibrahim Jebrel kæmper nu for at få sin kone herhjem til sin datter.

Mistede resten af familien
Det har han gjort siden december sidste år, hvor han selv kom.

- Jeg er kommet her for at søge væk fra krigen. Jeg hørte om Danmark, og jeg vil gerne have behandling til min datter. Ved fødslen fik hun ikke ilt nok til hjernen, og den venstre side af hendes krop er meget svag, siger Ibrahim Jebel til Ekstra Bladet.

Datteren Almas forståelsesniveau er heller ikke særligt højt for en pige på tre år.

Syrere sultestrejker: Hjælp min far ud af krigen

Ibrahim Jebrel har også mistet resten af sin familie til krigen i Syrien.

- Alle i min familie er døde. Min bror og hans børn og min mor. De er alle blevet dræbt, siger Ibrahim Jebrel, der selv er syrisk palæstinenser.

I marts fik han at vide, at de danske myndigheder skulle bruge en opholdstilladelse for hans kone i Egypten.

Beder om dokument, der ikke eksisterer
- Men samtidig ved de danske myndigheder, at palæstinensere aldrig kan få den opholdstilladelse noget sted i den arabiske verden. Ingen vil give dem en opholdstilladelse.

- Så de beder om et dokument, der ikke eksisterer, siger Ibrahim Jebrel gennem den syriske tolk, Omar Martini, som Ekstra Bladet i går allierede sig med udenfor Udlændingestyrelsen.

Han fortæller, at Ibrahims kone vil blive arresteret i Egypten og formentlig deporteret til Syrien, hvis myndighederne fanger hende på gaden.

Hun er efterlyst i Syrien.

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+