IC4-tog i nyt sammenstød

Endnu engang er to IC4-tog stødt sammen under rangering. DSB undersøger sagen.

Mens politikerne gør klar til at forhandle en ny trafikkontrakt med DSB, har selskabets smertensbarn, de skandaleramte IC4-tog, igen gjort sig uheldigt bemærket.

Kort før jul stødte to af de problemfyldte tog sammen under rangering ved Aalborg Station.

Det bekræfter DSB over for Ingeniøren.

- Det ligner umiddelbart, hvad jeg vil kalde et hændeligt uheld. Jeg plejer at sige, at det er noget, der sker, når man kører tog, ligesom at biler ude på vejen sommetider kommer til at "kysse" hinanden, siger sikkerhedsdirektør Lars Nordahl til mediet.

DSB oplyser, at sammenstødet skete med en hastighed på blot fem kilometer i timen, og at togene bortset fra en enkelt lokomotivfører var tomme.

Ulykken skete, da det ene tog ikke bremsede i tide, og derfor påkørte det andet tog, som holdt stille.

Hændelsen bliver nu undersøgt af DSB, mens Havarikommissionen afventer selskabets vurdering.

- Når sådan en hændelse sker, håndterer vi den helt efter standardproceduren, siger Lars Nordahl.

Han understreger, at denne type sammenstød også sker for andre togtyper, men der har været særligt fokus på hændelserne med IC4 på grund af togenes bremseproblemer.

I 2011 blev togene taget helt ud af drift efter to hændelser, hvor IC4-tog kørte forbi røde stopsignaler. I det ene tilfælde stoppede toget kort før et stillestående tog.

Siden er togene kommet tilbage på skinnerne, men kører med nedsat hastighed i løvfaldsperioden på grund af risiko for glatte skinner.

Samtidig har togene været involveret i en række sammenstød under rangering.

Det skete blandt andet ved Esbjerg Station i december 2013, hvorefter Havarikommissionen konkluderede, at det ene tog ikke havde bremset inden for den forventede afstand.

Enhedslistens trafikordfører, Henning Hyllested, oplyser til Ingeniøren, at han har bedt transportministeren om at redegøre for det seneste sammenstød.

0 kommentarer
Vis kommentarer