Igen i modvind: DR-formand i ny strudse-strategi

DR-formand gemmer sig på ny bag sin presseafdeling

Stormen er ikke taget af, efter Gitte Rabøl er stoppet i DR. Tværtimod opfordrer såvel DF som V til at bestyrelsesformand Michael Christiansen går af. Foto: KÜRSTEIN BENJAMIN
Stormen er ikke taget af, efter Gitte Rabøl er stoppet i DR. Tværtimod opfordrer såvel DF som V til at bestyrelsesformand Michael Christiansen går af. Foto: KÜRSTEIN BENJAMIN
Følg Samfund

Alt imens såvel Dansk Folkeparti og Venstre opfordrer Michael Christiansen, formand for DR, til at træde tilbage, går hovedpersonen endnu engang i flyverskjul.

Det til trods for, at Dansk Folkeparti netop kritiserer hans kommunikative indsats i forbindelse med de seneste ugers storm om DR's mangfoldighedskonsulent.

Som Ekstra Bladet afslørede for godt to uger siden, var den tidligere mediedirektør Gitte Rabøl blevet ansat som kommitteret for DR's direktion og bestyrelsen, som skulle rådgives om mangfoldighed. Ifølge DR et vigtigt område, og derfor skulle Gitte Rabøl også opretholde sin direktørløn på 2,1 millioner kroner. Eller som Michael Christiansen formulerede det gennem presseafdelingen:

DF: DR-formand bør gå

'De konkrete vilkår, vi er blevet enige med Gitte Rabøl om, afspejler, at mangfoldighed er en stor udfordring for alle danske medier, og det er et område, DR som public service-organisation har særlige forpligtelser på og tager meget alvorligt. Gitte Rabøl har indgående kendskab til selve DR og besidder desuden en ret enestående indsigt i danske såvel som internationale medieforhold.'

Ny forklaring
Da kritikken så opstod ændrede formanden forklaring. Til Ekstra Bladet sagde han lørdag:

DR-formand på grillen: Jeg er meget ked af den kritik

– Så kan man spørge: hvordan er den sag opstået? Ja, den er opstået i forbindelse med, at Gitte Rabøl for to et halvt år siden erklærede, at hun ønskede at forlade DR. Og så forhandlede Maria (Rørbye Rønn, generaldirektør red.) og jeg med hende i temmelig mange måneder omkring, hvilke vilkår hun skulle have i forbindelse med hendes fratrædelse. Vi ville meget gerne have, at hun blev lidt længere. Det blev hun, og vi lavede en samlet pakke, der førte til, at hendes job blev et andet i den sidste periode.

Søndag aften meddelte Gitte Rabøl, at hun stopper som mangfoldighedskonsulent i midten af september. Hun får dog løn til udgangen af november, hvilket svarer til cirka 400.000 kroner.

Afsløring: DR hyrer eks-direktør til millionløn

Efterfølgende meddelte såvel DF som Venstre, at Michael Christiansen bør gå af.

Tavs ledelse
Såvel søndag aften som mandag morgen har Ekstra Bladet forsøgt at komme igennem til Michael Christiansen. Men kort før mandag middag blev DR's pressechef, Lasse Bastkjær Jensen, så sendt i byen:

S om DR-morads: Der er begået fejl, men...

- Jeg skal hilse og sige, at han har sagt, hvad han skal sige.

- Men det sagde han jo inden Gitte Rabøl stoppede:

- Det gælder stadigvæk.

- Hvad med Marie Rørbye Rønn og Gitte Rabøl?

- De siger også nej tak.

- Hvad i forhold til mangfoldighedsproblematikken, som har været særdeles vigtig, og som Rabøl har varetaget. Hvem tager over på det?

- Det tror jeg ikke, at der er truffet nogen beslutning om, men det skal vi nok melde ud, når vi er klar til at sige noget om.

- Er der nogen, som i dag kan sige, hvad der skal ske med dette arbejde?

- Nej.

Ekstra Bladet har desuden kontaktet kulturminister Mette Bock (LA) for at høre, hvad hun siger til, Michael Christiansens position i DR:

I et skriftligt svar fra hendes presseafdeling lyder det:

'"Michael Christiansen er udpeget som formand for sidste periode, som udløber ved udgangen af 2018 samtidig med det gældende medieforlig. Jeg kan konstatere, at Michael Christiansen ikke selv har udtrykt ønske om at blive fritaget for hvervet.'

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind