Igen rent vand i Aalborg: Opfordrer stadig til at følge enkelt forholdsregel

Efter fund af bakterier i vandet i Aalborg midtby, afblæser myndighederne nu anbefalingen om ikke at drikke det direkte fra hanen

For aalborgenserne har weekenden budt på indkøb af drikkevand på flaske eller tid i køkkenet med at koge vandet.

Siden lørdag eftermiddag har myndighederne anbefalet borgerne i Aalborg Centrum at koge vandet på grund af fund af bakterier i drikkevandet.

Nu viser prøver, at vandet igen er rent, og kogeanbefalingen kan derfor ophæves igen.

Siden kogeanbefalingen lørdag trådte i kraft har Aalborg Forsyning i samarbejde med analyselaboratorier foretaget en række bakteriologiske prøver af drikkevandet i det berørte område af byen. På baggrund af disse har myndighederne besluttet at ophæve kogeanbefalingen.

'Vi er glade for, at de prøver, vi har taget de seneste dage, ikke viser et målbart bakterieindhold. Styrelsen for Patientsikkerhed har vurderet disse prøver og meddelt Aalborg Kommune, at kogeanbefalingen nu kan ophæves,' siger Ole Neerup-Jensen, distributionschef i Aalborg Forsynings vanddivision, i en pressemeddelelse.

Lad vandet løbe
Selvom man altså ikke længere behøver koge vandet eller ty til købevand i Aalborg, er der stadig en lille risiko for, at der kan gemme sig ubehagelige bakterier i hanen hjemme hos dig, hvis du bor i området.

For at komme dem til livs og altså minimere risikoen yderligere, anbefaler Aalborg Forsyning aalborgenserne at tage en ekstra forholdsregel:

'Vi har sendt flere hundrede kubikmeter vand gennem vores rørsystem i timen siden vores målinger viste bakterier i drikkevandet for at skylle eventuelle urenheder ud af vores system. Der kan dog fortsat stå en smule vand i rørene ude hos den enkelte kunde, som kan indeholde bakterier. Derfor kan det være en god idé at åbne alle koldtvandshaner i cirka 15 minutter, så også rørene hos den enkelte forbruger bliver skyllet godt igennem,' lyder det fra Ole Neerup-Jensen i pressemeddelelsen.

Hvis man vil være endnu mere sikker på, at man ikke risikerer at drikke en enkelt overlevende bakterie, kan man derudover skrue sien eller perlatoren, som er den lille finmaskede dyse for enden af selve vandhanen, af vandhanerne og rense dem i eddike.

Aalborg Forsynings indsats med at skylle rørsystemerne igennem vil gradvist blive droslet ned. Der vil fortsat blive udtaget ekstra bakteriologiske prøver fra ledningsnettet.

Det er beboerne i dette område, der skal koge vanden, inden de drikker det. Foto: Aalborg Vandforsyning Samfund Colibakterier årsag til vandforurening i Aalborg

3 kommentarer
Vis kommentarer