Ikea-butikker verden over flagede på halvt: - Vi sørger over tabet

Lørdag sov grundlæggeren af Ikea, Ingvar Kamprad stille ind. Søndag ærer ansatte hans ære verden over

Lørdag sov 91-årige Ingvar Kamprad stille ind. Foto: AP
Lørdag sov 91-årige Ingvar Kamprad stille ind. Foto: AP

Det så letgenkendelige blågule Ikea-flag har overalt i verden hængt på halvt søndag, hvor nyheden om Ingvar Kamprads død nåede offentligheden.

Ingvar Kamprad er død

Grundlæggeren af kæmpe-koncernen åndede lørdag ud for sidste gang. 91 år fik han på jorden, før han omgivet af sine kære sagde farvel. Og hos koncernen deler de ansatte sorgen med de efterladte.

- Vi sørger over tabet af vores grundlægger og kære ven, lyder det fra Jesper Brodin, som er topchef og formand for Ikea-koncernen.

- Hans eftermæle vil blive beundret i mange år fremover, og hans vision - om at skabe et bedre hverdagsliv for mange mennesker - vil fortsætte med at lede og inspirere os, tilføjer han.

Topchef og formand for Ikea-koncernen er beæret over at have haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Ingvar Kamprad. Foto: AP
Topchef og formand for Ikea-koncernen er beæret over at have haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Ingvar Kamprad. Foto: AP

En ære
Selv betragter Jesper Brodin samarbejdet med Ingvar Kamprad som en stor ære, og han ved lige nøjagtigt, hvordan han vil huske Ikeas far.

- Jeg føler mig beæret og heldig, fordi jeg fik chancen for at arbejde tæt med Ingvar i så mange år. For mig har myten om en nede på jorden, omkostningsbevidst og genial entreprenør med med en tilsyneladende uendelig udholdenhed vist sig at være sand, lyder det fra topchefen, der fortsætter:

- Ingvar vil altid være en inspiration, når det kommer til at udfordre konventioner og følge vores intuition og hjerter. Siden han var en ung dreng, var han iværksætter. Han gik efter muligheder, lærte konstant og så mod fremtiden - altid drevet af formål, værdier og omkostningsbevidsthed. Dette er mere relevant i dag end nogensinde før, og det vil lede os i fremtiden.