Ikke for dyreelskere: Næsten 200 hvaler strander

Frivillige strømmede til for at redde de døende hvaler på en strand i New Zealand. Men flere af de store dyr mistede livet

Det lave vand omkring Farewell Spit-stranden i New Zealand har tidligere skabt problemer for hvaler, og fredag var den gal igen.

En rendegraver er ved at skære en rådden hval op på Fanø. Stanken har flyttet afspærringen. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi. 112 Hval parteret med rendegraver: Derfor flyttede politiet afspærring

198 grindehvaler strandede i det øde område på South Island, hvor frivillige og redningsarbejdere strømmede til for at redde dyrene fra at dø. I løbet af dagen havde mindst 30 af hvalerne dog mistet livet, mens folk forsøgte at hjælpe så mange som muligt ud på dybere vand.

De newzealandske eksperter beskriver Farewell Spit som en 'hvalfælde', hvor det lave vand tilsyneladende forvirrer hvalerne og forstyrrer deres evne til at navigere.

I november 2013 eksploderede en hval i hovedet på færing, da han stak et spyd i maven på en død kaskelot i forsøget på at åbne den. Hvalen døde af naturlige årsager, da den blev fanget på lavt vand mellem Færøernes to største øer, Streymoy og Eysturoy.

0 kommentarer
Vis kommentarer