Annonce:
Annonce:

Ikke set i 120 år: Ekstremt sjælden gæst besøger dansk farvand

Ifølge hvalekspert er verdens næststørste dyr blevet set i Øresund

Ifølge hvalekspert er det en finhval i optagelserne her. I så fald er det første gang siden 1890'erne den er blevet set i Øresund. Video: Sune Skov Svendsen
Annonce:
Følg Samfund

En flok reddere Dansk Søredningsselskab fik et ekstremt sjældent syn at se, da de tirsdag var på vandet ud for Dragør, skriver TV2 Lorry.

På vej hjem fik redderne, der havde deltaget i arrangementet NavyDay, nemlig øje på en hval på cirka 10-15 meters længde, hvilket de havde held til at forevige i en video, som du kan se over artiklen.

Optagelserne har gjort mange hvalentusiaster ekstremt begejstrede, og det er der en god grund til.

At se hvaler i Øresund er nemlig sjældent nok i sig selv, men der er formentlig oven i købet tale om en finhval, og den hvalart er ikke blevet registreret i Øresund siden 1890'erne. Det fortæller hvalekspert Carl Kinze til TV2 Lorry.

Ifølge hvaleksperten besøger finhvaler Danmark omtrent hvert andet år, men at de bevæger sig så langt ind i vores farvande er mere sjældent.

- Nordøstatlanten er dens kerneområde. Derudover har de områder, hvor de kommer hyppigt – et er dem er i Skagerrak. Hvis de så er nysgerrige, så stikker de snuden længere mod syd. Så kommer de lige pludselig til Sveriges østkyst. Derfra kan de svømme mod Helsingør. Men den kan også sagtens have været gennem Storebælt og kommet op til Øresund sydfra, forklarer Carl Kinze. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: