Ikonisk billede gik verden rundt: Nu er 15-årig sporløst forsvundet

Amerikansk politi efterlyser tre børn, efter deres to mødre og tre søskende blev fundet døde efter en bilulykke

Billedet af den dengang 12-årige grædende Devonte Hart gik viralt i forbindelse med demonstrationerne efter, at en politimand slap for at blive tiltalt for drab på den sorte teenager Michael Brown i Ferguson uden for St. Louis i 2014.

Her ses dengang 12-årige Devonte Hart på det ikoniske billede, hvor han grædende krammer Portland-betjenten Bret Barnum under en demonstration. Nu er han sporløst forsvundet. Foto: Johnny Nguyen/AP
Her ses dengang 12-årige Devonte Hart på det ikoniske billede, hvor han grædende krammer Portland-betjenten Bret Barnum under en demonstration. Nu er han sporløst forsvundet. Foto: Johnny Nguyen/AP
 

Her så man Devonte Hart med tårer i øjnene, mens han krammede en hvid politimand.

Rørende billede: Ung demonstrant krammer betjent

Tre år efter er drengen, der er en af seks adopterede børn i en stor familie med to mødre, igen i overskrifterne.

Det sker efter, at begge hans mødre og tre fra børneflokken er fundet døde, efter familiens bil kørte af vejen på Highway 1 i Californien og styrtede i vandet. Ingen så selve ulykken, så myndighederne ved ikke, præcis hvornår eller hvordan, det skete, melder CNN.

Men bilen er kørt ud over kanten et fladt sted, hvor man kan køre ind og beundre udsigten, og der er ikke fundet bremsespor på stedet.

Tre af børnene er dog sporløst forsvundet og efterlyst som savnede af sheriffen i Mendocino County, herunder nu 15-årige Devonte Hart, og hans søskende, 16-årige Hannah og 12-årige Sierra.

På politiets Facebook-side fremgår det, at det ser ud til, at familien, på trods af at ulykken skete langt fra deres hjem, bare var på en midlertidig tur, fordi de havde efterladt mange af dens ejendele, et kæledyr og nogle høns, og at det på nuværende tidspunkt er uvist, om de savnede børn var med på turen, eller om de har været hos venner.

Politiet skriver dog også, at forholdene i havet ikke har tilladt at bruge dykkere. De er dog klar, hvis forholdene bedrer sig.

CNN har talt med en af familiens naboer, Bruce DeKalb, der fortæller, at familien flyttede ind for omkring ti måneder siden og var meget private. Han så stort set ikke børnene lege udenfor, selv i de varmere måneder.

Naboen fortæller blandt andet til CNN, at Devonte Hart omkring en uge før ulykken begyndte at komme over og bede om mad og fortalte, at forældrene tog maden fra ham for at straffe ham. Det fik naboen til at ringe til de sociale myndigheder.

De var også på adressen forrige fredag. Dagen efter var mødrene, børnene og deres bil væk. Mandag blev bilen så fundet i vandet.